Mersin Büyüksehir Belediyesi Adiyaman'da Konteyner Kentin Yapimini Tamamladi

İçel Büyüksehir Belediyesi, yasanan deprem felaketinin ardindan kardes sehir Adiyaman’da yapimina basladigi konteyner kentin yapimini tamamladi.

Mersin Büyüksehir Belediyesi Adiyaman'da Konteyner Kentin Yapimini Tamamladi
Depremin ardindan tüm birimleri ile deprem bölgesine hizmet götüren İçel Büyüksehir Belediyesi, Adiyaman’da isbirligi yaptigi kurum, kurulus ve bagisçilar ile 670 konteynerlik ’konteyner kent’ kurulumunu tamamladi. Büyüksehir Belediyesi, 7’den 77’ye her yastan depremzedenin ihtiyaçlarina karsilik verebilecek mini bir sehir olusturdu.

21 metrekarelik 670 konteynerin yer aldigi konteyner kentte; yemekhane, dus ve tuvalet alani yer aliyor. Kurulan sahra hastanesi, vatandaslarin saglik alanindaki önemli ihtiyaçlarina cevap veriyor. 15 çamasirhane, 3 basket sahasi, 2 okuma salonu, 1 kütüphane, 5 kres, 2 çocuk oyun alani, 1 mescit ve depo alanlarinin yer aldigi konteyner kentte, atik sorununun yasanmamasi için de 15 adet atik ayristirma alani bulunuyor. Yürüyüs yolu ve kamelya alanlarinin da yer aldigi konteyner kentte, market ve 200 araçlik açik otopark ile ATM’ler de yer aliyor.

“Adiyaman’da 670 konteynerden olusan mini bir kent olusturduk”

MESKI’de insaat mühendisi olarak görev yapan ve konteyner kentin genel sorumlusu olan Serdar Gökpinar, konteyner kentte yapilan çalismalari anlatarak, “İçel Büyüksehir Belediyesi olarak Adiyaman’da depremden hemen sonra, hem arama kurtarma çalismalarini hem de zarar gören içme suyu sebekelerinin onarimini gerçeklestirdik. Bu çalismalar çerçevesinde 670 konteynerden olusan mini bir kent olusturduk. Söz konusu konteyner kentte sahra hastanemiz, yemekhanemiz, spor alanlarimiz, basketbol sahalarimiz, yesil alanlarimiz, çocuk oyun parklari ve en önemlisi de kresler, okuma salonumuz ve kütüphanemiz bulunmakta. Bunun yaninda 15 adet çamasirhanemiz ve psikososyal destek bölümümüz faaliyette” dedi.

Konteyner kentte yasayanlarin temel ihtiyaçlarini karsilayacak her seyin oldugunu da ifade eden Gökpinar, “Depremzede ailelerimiz, burada bütün ihtiyaçlarini karsilayabilecek durumdalar. Konteyner kentimiz yaklasik bir aydir faaliyette. Kardes sehrimiz Adiyaman’in bundan sonraki süreçte de hep yaninda olacagiz” diye konustu.



“Burada hiçbir eksigimiz yok, her seyimiz var”

Konteyner kentte yasayan Adiyamanli Hüseyin Çekin, kendileri için adeta yeni bir kent yapildigini söyleyerek, “İçel Büyüksehir Belediyesine çok tesekkür ederiz. Depremden dolayi mahvolduk. Bes tane evimiz gitti. Çocuklarla ortada kaldik. Isimiz yok, televizyon yok, bir kilim bile yok, hiçbir sey yok. Buraya geldik, sag olsunlar burada bizi agirliyorlar. Büyüksehir Belediyesi bize çok yardim yapti. Hizmetler çok iyi. Burada hiçbir eksigimiz yok, her seyimiz var” ifadelerini kullandi.

“Burayi dört dörtlük yaptilar”

Adiyamanli Sezgin Tanrici ise çok büyük bir deprem atlattiklarini belirterek, “Ilk günden bugüne, burada İçel Büyüksehir Belediyesinin çalismalari var. Tüm personeli ve ekipmanlariyla, gecesini gündüzüne katarak bize burayi kurdular. Hemen yanimizda kapi komsumuz, karsi komsumuz var. Dostluklarimizi daha samimi hale getirdi. Su an burada ayni ekmegi bölüsüyoruz. İçel Büyüksehir Belediyesi sabah, ögle ve aksam yemek de veriyor. Yani hep beraber burada küçük bir Adiyaman’i yasiyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA