Kirsehir'de Bayram Öncesinde Biçakçilardan Sesler Yükseliyor

Ahilik Teskilatlanmasi’nin merkezi Kirsehir’de Kurban Bayrami öncesi biçak bileme fiyatlari sabit tutuldu.

Kirsehir'de Bayram Öncesinde Biçakçilardan Sesler Yükseliyor
Mesleklerini tarihi Uzun Çarsi’da sürdüren esnaf, kurbanlik fiyatlarinin ortalamanin üzerinde olmasi nedeniyle vatandasa destek olmak adina biçak bileme fiyatlarini sabit tuttugunu açikladi.

Tarihi çarsida 1960 yilindan bu yana çalisan ve meslegini babasindan devralan Veysel Akkülah, mesleginin babasindan kaldigini ve her ürüne zam gelmesine ragmen fiyatlari vatandasi desteklemek adina sabit tuttuklarini belirtti.

Akkülah açiklamasinda, "Biçak bileyleme fiyatlari 7,5 liradan baslasa da bizler vatandasin durumuna göre hareket ediyoruz. Fiyatlar geçtigimiz yilla ayni" dedi.



"Kaçak çalisanlara müdahale edin"

Kirsehir’de her bayram öncesinde mahalle aralarinda biçak bileme isini kaçak yapanlarin olduguna dikkat çeken ve önlem alinmasini isteyen Murat Iseri adli esnaf ise açiklamasinda, "30 yildan beri bu isi yapiyorum. Meslekte son temsilci 3-5 kisi kaldik. Devletimizden istegimiz bu isleri kaçak yapanlara karsi tedbir alinmasidir" diye konustu.

Ahi esnafinin fiyatlari sabitlemesinin örnek bir davranis oldugunu aktaran vatandas ise, esnafin davranisinin kendilerini mutlu kildigini ve desteklesmenin önemli oldugunu söyledi.

Kaynak: İHA