Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesinde Mezuniyet Sevinci

Trakya Üniversitesi Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi ögrencilerinin mezuniyet töreni coskuyla kutlandi.

Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesinde Mezuniyet Sevinci


Balkan Kongre Merkezi’nde düzenlenen törene Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurper Özbay, Genel Sekreter Yardimcisi Ahmet Sezgin, okul müdürleri, akademisyenler, ögrenciler ve aileler katildi.

Saygi durusu ve Istiklal Marsi’nin okunmasiyla baslayan tören, Trakya Üniversitesi tanitim filminin izlenmesiyle devam etti. Mezun ögrenciler adina bir konusma gerçeklestiren fakülte birincisi Beden Egitimi ve Spor Ögretmenligi Bölümü ögrencisi Samet Aktürk, emeklerinden dolayi hocalarina ve kendilerini büyük bir fedakârlikla yetistiren ailelere tesekkür etti.

Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi Dekani Prof. Dr. Nurper Özbay, ailelerin büyük bir onur ve mutluluk içinde oldugunu vurgulayarak, "Ögrencilerimizin egitim ögretim dönemleri boyunca zorlu süreçlerden geçtiginin farkindayiz. Ancak 4 yil boyunca geçirdikleri bu zorlu süreçte sadece mesleki bilgileri ögrenmekle kalmadiklarini ayni zamanda bir birey olarak sorumluluklarini, zorluklarla basa çikabilmeyi, bir ekibin parçasi olarak paylasmayi ve dayanismayi, bir üniversite mezunu olarak topluma karsi görev ve sorumluluklarini ögrendiklerine sahit olduk. Mezun yetiskin bireyler olarak bundan sonraki yasamlarinda yapacaklari basarili çalismalar bizleri onurlandirmaya devam edecektir." dedi.



Rektör Yardimcisi Prof. Ahmet Hamdi Zafer, "Trakya Üniversitesi, köklü tarihi ve kadim gelenekleri olan bir üniversitedir. Siz degerli ögrencilerimizde bu gelenegin içerisinde alanlarinda uzman hocalarimizin emek ve gayretleri, tam donanimli egitim imkânlari ile gelecege en iyi sekilde hazirlandiniz. Büyük bir heyecanla basladiginiz okulunuzdan göstermis oldugunuz emekleriniz sonucunda bugün mezun oluyor ve ayni heyecanla hayata atiliyorsunuz. Bundan sonraki en önemli göreviniz, kendinizi ve mesleginizi en iyi sekilde yüceltmek ve gelecege tasimaktir. Böylesine güzide bir okul ve hocalarinizdan aldiginiz egitimle eminiz ki milletimize ve insanliga büyük hizmetlerde bulunacaksiniz" diye konustu.



Mezuniyet törenine bir video mesaj ile katilan Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ise Kirkpinar Spor Bilimleri Fakültesi’nin üniversitemizin ve ülkemizin gururu birçok milli sporcuyu yetistirdigini vurgulayarak, ögrencilerin Trakya Üniversitesinden donanimli bireyler olarak mezun olduklarini söyledi.

Açilis konusmalarinin ardindan dereceye giren ögrencilere plaketleri verildi.

Tören, mezun ögrencilere diplomalarinin verilmesinin ardindan meslek andinin okunmasi ve kep atma seremonisi ile sona erdi.
Kaynak: İHA