Kartepe'de Kurban Satis Alanlarina Siki Denetim

Kurban Bayrami öncesinde Kartepe’de olusturulan Kurban Hizmet Komisyonu, ilçe sinirlari içerisindeki kurban satis ve kesim yerlerini denetliyor.

Kartepe'de Kurban Satis Alanlarina Siki Denetim
Kurban Bayrami öncesinde Kartepe’de "Kurban Hizmet Komisyonu" olusturuldu. Komisyonda Kartepe Belediyesi Zabita Müdürlügü, Kartepe Ilçe Gida Müdürlügü, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü, Kartepe Ilçe Saglik Müdürlügü ve Kartepe Ilçe Müftülügü yer aldi. Komisyon üyeleri 10 ve üzeri kurbanligin oldugu kesim ve satis yerlerinde yaptiklari kontrollerde hayvanlarin küpelerini, pasaportlarini ve saglik raporlarini titizlikle kontrol ediliyor. Iki yasini doldurmamis, uzuvlarinda eksik olan, damizlik degeri tasiyan disi hayvan kesimine izin verilmiyor. Kurban satis ve kesim yerlerinin veteriner hekim ile sözlesmesinin de olmasi gerekiyor.

Kesim yerlerinde hijyen, temizlik kurallari da kontrol edilirken, kesim sirasinda ise kan çukuru, atiklarin uygun sekilde paketlenmesi gerekiyor. Kesim sonrasinda paketlenen atiklar Kartepe Belediyesi Temizlik ekipleri tarafindan teslim alinarak bertaraf ediliyor. Kurban Bayrami süresince Kurban Hizmet Komisyonu üyeleri denetimlerine devam edecek. Komisyon tarafindan aranan sartlarin uygun olmadigi yerlere Kartepe Ilçe Gida, Tarim ve Hayvancilik Müdürlügü tarafindan yasal islem uygulanacak.
Kaynak: İHA