Bayburtlu Ögrenciler Çanakkale Ve Istanbul Gezisine Ugurlandi

LGS sonrasi ögrencilere tarihi yerlere gezi sözü verilmisti o ögrenciler Çanakkale ve Istanbul gezisine ugurlandi.

Bayburtlu Ögrenciler Çanakkale Ve Istanbul Gezisine Ugurlandi
Liselere Geçis Sistemi sonrasi ögrenciler ödüllendirildi. 75 ögrenci 15 ögretmen gözetiminde Çanakkale ve Istanbul gezisine dualarla ugurlandi. LGS sinavi sonrasi ögrencilere gezi sözü veren Bayburt Ortaokulu yönetimi, Bayburt Belediyesi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve valilik isbirligiyle ’Ögrenciler Tarihiyle Bulusuyor’ projesi çerçevesinde 75 kisiden olusan ögrenci grubunu, Çanakkale ve Istanbul gezisine gönderdi.

Okul Müdürü Mahir Pamukcu, bugün verdikleri gezi sözünü tutmanin mutlulugunu yasadigini ifade ederek, "8. sinif ögrencilerimize, LGS sinavinda basarili olmalari durumunda Çanakkale’yi, Istanbul’u ve tarihi alanlari gezmeyi vaat etmistik. Ögrencilerimiz de LGS sinavini basarili bir sekilde tamamladilar. Biz de sözümü yerine getirmek için su an 75 ögrenci, 15 ögretmen arkadasimizla kafilemizi hazirladik. Özellikle sehitlik alan gezisini çok önemsedik ve ögrencilerimizin yerinde görerek bilinçlenmesini arzu ettik. Yine Istanbul gezimizde Topkapi Sarayi, Ayasofya, Sultanahmet gibi tarihi yerleri ögrencilerimizin görmelerini istedik, gezerek-görerek ögrenmelerini önemli bulduk" dedi.

Ögrenciler de düzenlenen geziden mutlu olduklarini belirterek heyecanli olduklarini söylediler.

Geziye giden çocugunu ugurlamaya gelen Bayburt Ortaokulu Fen Bilimleri ögretmeni Ayfer Pamukcu, LGS sürecinin yorucu bir süreç oldugunu, sinav sonrasinda bu geziyle ögrencileri ödüllendiklerini belirterek, "Ben hem Bayburt Ortaokulu’nda görevli bir ögretmen hem de bir veli olarak bu durumdan çok mutluluk duyuyorum. Çocuklarimiz için güzel bir degisiklik oldu. Onlar için de glenceli ve güzel bir gezi olur umarim. Çocuklarimiz hayirlisiyla Çanakkale-Istanbul gezisini tamamlayip mutlu bir sekilde dönerler, dilegimiz budur" dedi.

Kaynak: İHA