Balikesir'de Turizm Mevsiminde 'Huzur Ve Güven' Toplantisi

Balikesir genelindeki huzur ve güven ortaminin temininin yani sira yaz mevsiminde turizm dolayisiyla nüfus artisi beklenen ilçelerde yapilan çalismalarin ve hazirliklarin ele alindigi Güvenlik Degerlendirme toplantisi Vali Hasan Sildak baskanliginda gerçeklestirildi.

Balikesir'de Turizm Mevsiminde 'Huzur Ve Güven' Toplantisi
Toplantida Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Il Jandarma Komutani J. Kd. Alb Ali Yildiz ve Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutani SG. Bnb. Emrah Kadir Çakir tarafindan yapilan sunumlarda Ilimizde son üç yilda yasanan olaylarla ilgili bilgi verildiler. Asayis, trafik, terörle mücadele, narkotik gibi bir çok basligin yer aldigi sunumlarda olaylarin ilçelere göre dagiliminin yani sari, olaylarin yillara göre karsilastirilmasi yapildi.

Toplantida yaz mevsiminde asayisin ve güvenin temini için alinan tedbirler görüsülürken, Il güvenliginin genel degerlendirmesi de yapildi.

Vatandasin tam bir huzur ortaminda olmasi için çalismalarin koordinasyon içinde devam etmesi gerektigine dikkat çeken Sildak, yaz aylarinda körfez bölgesinde yasanan nüfus artisi dolayisiyla haziran ayindan itibaren temmuz, agustos, eylül döneminde daha etkili, görünür ve güçlü bir kolluk yönetimine ihtiyaç duyuldugunu söyledi.

“Geçmis yillarin tecrübelerini, yasadigimiz olaylari, gösterdigimiz yaklasimlari, eksik kaldigimiz noktalari da bilerek hareket ediyoruz. Ben ayrica seçim sürecini saglikli, huzurlu bir sekilde geçirmemizi saglayan herkese tesekkür ediyorum. Simdi de yaz sezonu basliyor. Böyle zor ve hassasiyet gerektiren dönemlerin basinda sizlerle bir araya gelmeyi, istisarede bulunmayi, düsüncelerimizi paylasmayi, yaklasimlarimizi ortaya koymayi önemsiyorum” seklinde konustu.

Devletin vatandasin hizmetinde oldugu anlayisiyla çalismalarin koordinasyon içinde sürdürüldügünü söyleyen Vali Sildak, “Bu hizmetleri saglarken en önemli görev vatandasin huzurunu ve güvenini temin etmektir. Bu noktada her birimizin devletimiz adina sürdürdügü görevler en kutsal ve en öncelikli görevlerdir. Çünkü sokakta yürüyen vatandasimiz güven duymuyorsa, yeterince kendini güvende hissetmiyorsa, toplumda hiçbir alanda verimli bir çalisma ve üretkenlik mümkün olamaz. Saglik önemli, turizm önemli diyoruz ama bu alanlari uygun ortamlara kavusturmak için sizlerin gayretli çalismasiyla yürütülen asayis hizmetleri en önde geliyor. Suçun olusumunu önleyici faaliyetler de en önemli unsurdur. Huzurun ve güvenligin temini noktasinda kolluk amirlerimizin dirayet ve yönetimiyle, kolluk kuvvetlerimizin varligiyla birçok olayi önledigimizi bilmenizi isterim. Gerek planli gerekse anlik uygulamalarla basarili çalismalara imza atiyorsunuz. Ilimizde her geçen gün asayisin saglanmasinda ilerleme kaydediyoruz” seklinde konustu.

Düzenleyici olma bilinciyle, olaylar yasanmadan tedbir alinmasinin önemine deginen Sildak, “Simdi önemli bir nüfus yogunlugu yasayacagimizi öngördügümüz turizm sezonumuzda vatandasimizin tatillerini huzurlu bir sekilde yapmalarini saglamak için çalismalarimizi ayni hassasiyet ve koordinasyonla sürdürecegiz. Bilhassa turizm bölgemiz bizim vitrinimizdir. Il genelinde oldugu gibi bu ilçelerimizde yaz sezonunda bütün hizmetlerin dört dörtlük olmasini önemsiyorum. Siz de bakis açilarinizi buna göre belirleyin” dedi.

Balikesir Ögretmenevinde Vali Sildak baskanliginda gerçeklestirilen toplantiya Vali Yardimcisi Mustafa Çek, Ayvalik Kaymakami Hasan Yaman, Bandirma Kaymakami Engin Aksakal, Burhaniye Kaymakami Ilyas Memis, Edremit Kaymakami Ahmet Odabas, Erdek Kaymakami A. Atakan Atasoy, Havran Kaymakami Enver Özderin, Gömeç Kaymakami Seref Gülser, Marmara Kaymakami Koray Çelik, Il Emniyet Müdürü Hasan Onar, Il Jandarma Komutani J. Kd. Alb Ali Yildiz, Sahil Güvenlik Kuzey Ege Grup Komutani SG. Bnb. Emrah Kadir Çakir, Emniyet ve Jandarma sube müdürleri ile ilçe emniyet müdürleri ve jandarma komutanlari katildi.

Kaynak: İHA