Sakarya Büyüksehir'den Gece Boyu Sel Mesaisi

Sakarya Büyüksehir Belediyesi, sehrin farkli noktalarinda yogun sekilde etkisini gösteren yagislara karsi dün sabah erken saatlerden beri sahada çalismalarini sürdürüyor. Sapanca’da dere yataklari ve taskinlari temizleyen SASKI ekipleri, gece boyunca sehrin farkli noktalarinda ‘sel mesaisi’ yapti. Dere yataklarinin tastigi bölgelere is makinalariyla müdahale edildi.

Sakarya Büyüksehir'den Gece Boyu Sel Mesaisi
Sakarya Büyüksehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon Idaresi (SASKI), gece saatlerinde sehrin kuzey bölgesinde etkisini artiran yagislara karsi Karasu ve Kocaali bölgelerinde sabaha kadar çalismalarini sürdürdü. Sel ve taskinlarin yasandigi bölgede teyakkuz halinde olan ekipler sayesinde can kaybi yasanmazken, bölgede olusan hasarin minimum seviyeye indirilmesi için tüm ekipler ve is makinalari sabaha kadar araliksiz çalisti. Sel ve baskinlarin oldugu tüm ilçelerde hala çalismalarina devam eden ekipler, su baskinlarini temizlerken ayni zamanda yeniden olumsuzluklarin yasanmamasi için de çalismalarini sürdürüyor.

Kurum tarafindan yapilan açiklamada, “Meteoroloji Genel Müdürlügü tarafindan yapilan uyarilarla birlikte ekiplerimiz günlerdir teyakkuz halinde tedbir çalismalarini yürütüyor. Beklenenin dahi üzerinde olusan yagislarda en büyük temennimiz kimsenin canina zarar gelmemis olmasi. Büyüksehir Belediyesi ve SASKI ekipleri 19 Haziran Pazartesi gece saatlerinden bu yana araliksiz bir sekilde sahada. Dere yataklarinda biriken atiklarin taskinlara neden olmamasi için aninda müdahale çalismalari devam ediyor. Vatandaslarimizin yaralarini sarmak ve sehrin farkli noktalarinda olusan olumsuzluklari bir an önce gidermek için ekiplerimiz durmadan çalismalarini sürdürecek” ifadeleri kullanildi.
Kaynak: İHA