Yabanci Ögretmenler 'Bilim Samsun'a Hayran Kaldi

Samsun Büyüksehir Belediyesi tarafindan yapilan ögrencilerin bilime yatkinliklarini tesvik ederek proje bazli düsünce kabiliyetlerini ortaya çikarmayi amaçlayan ‘Bilim Samsun’u Belçika, Romanya, Ispanya ve Portekiz’den kente gelen 20 yabanci ögretmen ziyaret etti.

Yabanci Ögretmenler 'Bilim Samsun'a Hayran Kaldi
Samsun Büyüksehir Belediyesi’nin, SASKI Genel Müdürlügü’nün yaninda yer alan, yaklasik 24 bin metrekare alan üzerinde olusturdugu Kent Park, içinde yaptigi ve geçen 28 Subatta faaliyete geçen ‘Bilim Samsun’ gerek ögrenciler gerek ögretmenler tarafindan büyük ilgi görüyor. Il Milli Egitim Müdürlügü ile yapilan is birligi kapsaminda belirlenen okullardan gelen 6-14 yas grubundaki ögrenciler haftanin 6 günü Dene-Yap, Tasarim, Girisimcilik, Astronomi Havacilik ve Uzay Bilimleri, Matematik, Doga Bilimleri, Akilli Tarim ve Teknoloji Atölyelerinde egitim aliyor. Ögrenciler dersleri tüm bransinda uzman ögretmenlerden uygulamali olarak ögreniyor.

‘Bilim Samsun’ egitim camiasinin temsilcileri tarafindan da yogun ilgi görüyor. Son olarak Türkiye’nin de proje ortagi oldugu Living With Robots In The Future (Robotlarla Gelecegin Erasmusunda Yasamak) projesi kapsaminda Belçika, Romanya, Ispanya ve Portekiz’den Samsun’a gelen 20 yabanci ögretmen Bilim Samsun’u ziyaret etti. Merkezdeki 8 atölyeyi inceleyen yabanci ögretmenler, verilen egitim ile ilgili bilgi aldi. Ögrencilerle sohbet eden yabanci ögretmenler Bilim Samsun’a hayran kaldi.

“Ayda 4 bin ögrenciye hizmet veriyor”

Büyüksehir Belediyesi Müzeler ve Bilim Merkezleri Birim Sorumlusu Eyüp Elmas, Bilim Samsun’da ayda ortalama 4 bin ögrenciye hizmet verildigini belirterek, “Burada temel amacimiz; çocuklarimiza burada bilimsel farkindalik, yatkinlik olusturmak, yeteneklerini kesfetmek, ortaya çikarmak, dikkat çekmek. Il içinden veya il disindan farkli proje, çalisma kapsaminda Samsun’a gelen ögrenci, ögretmen, arastirmaci gruplarini veya farkli projelerle gelen insanlari burada misafir ediyoruz. ERASMUS projesi kapsaminda 4 ayri ülkeden 20 tane ögretmen, Samsun Il Milli Egitim Müdürlügü’nün ögretmenleri tarafindan koordine edilen bu proje kapsaminda ziyaret ettiler. Kendilerini burada agirlamaktan çok mutlu olduk” dedi.



“Izlenimleri inanilmaz olumlu”

Living with Robots In The Future Projesi’nde görevli Ziya Esen Anaokulu Müdür Yardimcisi Emine Elver ise “Projemiz Living with Robots In The Future (Robotlarla Gelecegin Erasmus’unda Yasamak) çok güzel bir proje ve bu kapsamda ilimizde de birçok çalisma yaptik. Ortaklarimiz olan Belçika, Romanya, Ispanya ve Portekiz’den gelen ögretmenlerimizle ‘Bilim Samsun’a gelerek yapilan çalismalari görmek istedik. Misafirlerimizin izlenimleri inanilmaz olumlu” diye konustu.



“Mükemmel bir egitim merkezi”

Projenin Belçika Sorumlu olan ögretmen Olivier Maissin, ‘Bilim Samsun’da atölye çalismalarini çok begendiklerini, devletin bu tür egitim çalismalarini desteklemesinin çok güzel oldugunu belirterek ‘Bilim Samsun’un mükemmel bir egitim merkezi oldugunu söyledi.



“Bambaska ufaklara sahip olacaklar”

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir, Bilim Samsun’un kent için çok önemli bir egitim yatirimi oldugunu söyleyerek “Bilim Samsun TEKNOFEST Karadeniz’e ev sahipligi yapan sehrimizde bu büyük organizasyonun kalici izlerinden birisi. Kentimiz için çok önemli bir egitim yatirimi. Müfredati T3 Vakfi belirliyor biz belediye olarak isletiyoruz. Bu merkezlerle egitime baslayan çocuklarimiz ve gençlerimiz bambaska ufuklara sahip olacak. Samsun’da 6-14 yas arasi buraya ugramayan çocugumuz kalmayacak” seklinde konustu.

Kaynak: İHA