Van Gölü'nden 1 Milyon Metreküp Dip Çamuru Çikarildi

Van Gölü’nde devam eden temizleme çalismalarinda su ana kadar 1 milyon metreküp dip çamuru ve balçik çikarildi.

Van Gölü'nden 1 Milyon Metreküp Dip Çamuru Çikarildi
Van Büyüksehir Belediyesinin Van Gölü’nün korunmasina yönelik baslattigi çalismalar devam ediyor. Bu çerçevede geçen yil gölde baslayan 1. etap dip çamuru ve balçik çalismasi tamamlanirken, 2 ve 3. etaplarda da çalismalar yogun bir sekilde sürdürülüyor. Türkiye’nin en büyük gölü olan Van Gölü, büyüksehir belediyesi tarafindan kirlilikten arindiriliyor. Van Büyüksehir Belediyesince baslatilan balçik ve dip çamuru temizligi çalismalari ile Van Gölü’nün gelecek nesillere daha temiz bir sekilde birakilmasi hedefleniyor.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Baskanliginin koordinasyonunda uzun süredir titizlikle sürdürülen temizlik çalismasinda bugüne kadar yaklasik 1 milyon metreküp balçik ve dip çamuru temizligi yapildi.

Tusba ilçesi Iskele Mahallesi sahil kisminda baslatilan 1. etaptaki çalismalar tamamlanirken, Yüzüncü Yil Üniversitesi ve Iskele 15 Temmuz Parki arasindaki 2. etap ile Ipekyolu ilçesi Yasar Kemal Parki sahil kismindaki 3. etapta ise çalismalar devam ediyor.

75 is makinesi ve 80 personel ile yapilan çalismalarla gölün 14 kilometrelik sahil bandinda 2 milyon 700 bin metreküp dip çamuru çikartilacak. Projede, su ana kadar 1 milyon metreküp dip çamuru ve balçik çikarildi.

Temizlik çalismalarinin tamamlandigi noktalarda vatandaslar sahil kenarinda rahatça oturabiliyor.
Kaynak: İHA