(Özel) Kendisini Dolandiran Müsteriye Seslendi Açiklamasi 'Bu Islerle Ugrasma Birine Toslarsin'

Bursa’da telefon almak için girdigi dükkanda begendigi telefonu almak için nakit parasinin olmadigini söyleyen sahis, saticinin hesabina para aktarmis gibi yapip aldigi telefonla kayiplara karisti. O anlar güvenlik kamerasina yansirken, hem telefonundan hem de parasindan olan dükkan sahibi, “Bak insanlarin iyi niyetini sömürüyorsun, bir gün fena toslarsin. Bu isleri birak, adam gibi çalis” dedi.

(Özel) Kendisini Dolandiran Müsteriye Seslendi Açiklamasi 'Bu Islerle Ugrasma Birine Toslarsin'
Merkez, Yildirim ilçesi Çinarönü Mahallesi üzerinde telefon dükkani olan Mehmet Asya ve yegeni Emircan Asya geçtigimiz günlerde müsteri olarak gelen bir kisiyle telefon pazarligina oturdu. Müsteri kilikli dolandirici bir müddet telefonlari incelerken, kendisine gösterilen 4 bin 500 liralik telefonu begendi. Ikili fiyatta anlasinca telefonu alacak kisi, üzerinde nakit para olmadigini iddia ederek Metin Asya’nin banka hesabina para atmak istedi. Bunun üzerine Metin Asya’nin müsteriden telefon numarasi alip çagri birakti. Güven saglayan süpheli, telefonu aldiktan sonra mobil bankacilik hesabini gösterip para atiyormus gibi yapip dükkandan ayrildi. Dükkan sahibi ise paranin bir süre sonra yatmadigi görünce telefonu sattigi kisiyi aradi. Fakat ne telefon açildi, ne de para geldi. Dolandirildigini anlayan Metin Asya ve yegeni Emircan Asya kendilerini kandiran kisiye seslenerek ; “ Insanlarin güvenini kirma, adam gibi çalis bu dolandiricilik isleriyle de ugrasma. Bir gün fena toslarsin.” dedi.

Dolandiricinin pazarlik anlari ise is yerinin güvenlik kamerasina yansidi.

Kendisi dolandiran sahsin profesyonel oldugunu belirten Metin Asya, “Yegenim müsteriyle ilgileniyordu. Pazarlik yapip anlastilar. Parayi hesabina gönderecegini söyleyip gitmis. Daha sonra dolandirdigini anladik. Adam tam bir profesyonel. Böyle insanlar yegenim gibi genç esnaflari ticarete küstürüyor. Güvenlik kameralarini inceledik kendisinden sikayetçi olduk” diye konustu.

Esnafliga talihsiz baslayan Emircan Asya, “Müsteri gelip cihaz alacagini söyledi.

Bende kendisine cihazlari gösterdim. Daha sonra fiyatta anlastik. Bana para çekip gelecegini söyledi.

Ardindan birkaç bahane saydi. Daha sonra parayi banka hesabima havale edecegini söyleyip bana sistemi gösterdi. Bende numarasi oldugu için kendisine inandim. Sonra buradan ayrilip gitti. Bende paranin gelecegini sandim. Ne para ne telefon geldi. Bizi magdur etti. Buradan ona sesleniyorum; “Insanlari magdur etme” dedi.

Kaynak: İHA