Istanbul'da DEAS'a Yönelik Operasyon Açiklamasi 7 Gözalti

Istanbul’da terör örgütü DEAS’a yönelik düzenlenen operasyonda, ülke açisindan tehdit olusturduklari degerlendirilen 7 süpheli yakalandi.

Emniyet kaynaklarina dayanan bilgilere göre, kentte DEAS’la baglantili unsurlarin varlik gösterdigine dair istihbarat alan güvenlik ve istihbarat birimleri, söz konusu süphelileri yakin takibe alarak adim adim izledi. Özellikle Suriye’deki örgüt kamplarina giden ve belli bir süre sonra Türkiye’ye döndükleri tespit edilen süphelilerin eylem potansiyeli tasidigi degerlendirildi.

Yapilan tespitlerin ardindan harekete geçen Istanbul Terörle Mücadele Sube Müdürlügü ekipleri, ülke açisindan tehdit olusturduklari degerlendiril yakalanmalarina yönelik 7 ilçede 12 farkli adrese es zamanli operasyon düzenledi.

Baskinlarda DEAS’la ilgili 7 kisi yakalanarak gözaltina alindi. Özel harekat timlerinin de katildigi es zamanli baskinlarda yapilan aramalarda örgütsel içerikli doküman ve bilgisayar, cep telefonu ile hafiza karti gibi çesitli dijital malzemeye de el konuldu.

Yakalanan süpheliler ifadeleri alinmak üzere TEM Subeye götürüldü.

Zanlilar ile ilgili baslatilan tahkikat islemlerinin devam ettigi aktarildi.
Kaynak: İHA