Fabrika Gibi Okuldan 4 Milyon 500 Bin Liralik Ciro

Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geçen yilki egitim ögretim döneminde 4 milyon 500 bin liralik ciro elde etti.

Fabrika Gibi Okuldan 4 Milyon 500 Bin Liralik Ciro
Bitlis basta olmak üzere alinan siparislerle bölgedeki birçok okulun ihtiyaçlari Bitlis Endüstri Meslek Lisesi atölyelerinde ögrenciler tarafindan imal edilen siralarla karsilaniyor. Bitlis Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi sahip oldugu ekipmanlar sayesinde üretime katki saglarken, yetistirdigi kalifiye elemanlariyla bulundugu sektörlere usta kazandiriyor. Egitimlerine devam eden Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi kentin en gözde okullari arasinda bulunuyor.

Mobilya Iç Mekan Tasarim Alani Ögretmeni Ali Ihsan Sener, bölümlerinin halihazirda 95 ögrencisi bulundugunu belirterek, “Yil boyunca ögrencilerimizi degisik gruplar halinde döner sermayede çalistiriyoruz. Döner sermayede çalistirdigimiz ögrencilerin bazilarini birinci dönem bazilarini ikinci dönem bazilarini ise tüm yil çalistiriyoruz. Ögrencilerin egitimdeki eksikliklerine göre döner sermayede onlari çalistirmaya özen gösteriyoruz. Bizim bölümümüzde ögrenci çalistikça bir sey ögreniyor. Teorik olarak ne kadar anlatirsaniz anlatin uygulama olmadikça ögrenci çok fazla bir sey alamiyor. Biz bunun için özellikle uygulama boyutuna agirlik vermeye çalisiyoruz. Bu noktada ögrencilerimizde son derece iyi bir noktada. Su anda hem sanayide hem stajda çalisan ve daha önceki mezunlarimizin bu durumlarini takip ediyoruz. Eski mezunlarimizi ve girdikleri islerini takip ediyoruz ve onlardan aldigimiz dönüsle beraber ögrencilerimizin bugün ki egitim ögretim programlarina yön vermeye çalisiyoruz” diye konustu.

Mobilya Iç Mekan Tasarim Alani Ögretmeni Ali Ihsan Sener, geçen yilki cirolarinin 4 milyon 500 bin TL civarinda oldugunu belirterek, “Yillik ciromuz bu yil daha bitmedigi için kati bir rakam veremeyecegim ama geçen yil 2021-2022 egitim ögretim yilinda 4 milyon 500 bin civarindaydi. Siparislerimiz genellikle Milli Egitim Bakanligi, Il Milli Egitim Müdürlügü ve okullarimizdan geliyor. Biz bu siparisleri aldiktan sonra önce kendi içerimizde bunun planlamasini yapiyoruz. Özellikle bunlarin malzeme giderleri, vergi giderleri ve kar zarar durumunu hesapliyoruz. Projelerini çizdikten sonra ögrencilerimizle paylasarak karsi tarafla görüsüp isi aliyoruz veya almiyoruz. Biz daha çok dolap, büro takimlari, okul siralari ve kitapliklar gibi malzemeleri üretiyoruz. Bizim bu üretim konusunda bir sikintimiz yok. Geçen yil 2 bin 500 gibi bir sira üretimimiz oldu. Sira üretiminin belli bir kismi metal diger kisimlari ise ahsap aksamdan olusuyor. Dolayisiyla iki birim ortak çalisip koordine oluyoruz” dedi.

Kaynak: İHA