Eskiden Kimse Dönüp Bakmazken, Simdi Degerleri Milyonlarla Ifade Ediliyor

Türkiye genelindeki en sakin illerin basinda Aydin’da kirsal kesimdeki evler gün geçtikçe kiymete binerken, huzur ve sessizlik arayanlarin adresi oluyor. Eskiden kimsenin dönüp bakmadigi ev ve aralarin simdilerdeki degeri milyonlar ile ifade ediliyor.

Eskiden Kimse Dönüp Bakmazken, Simdi Degerleri Milyonlarla Ifade Ediliyor


Türkiye’nin hem iklimi hem de huzur ve güvenligi bakimindan en yasanabilir illerinden biri olan Aydin’da, kirsal kesimlerin degeri arttirmaya devam ediyor. Üzerinde yillardir ’satilik’ ilani bulunan ve bir türü alici bulamayan evler, geçtigimiz Subat ayinda yasanan ve 11 ilde etkili olan, 55 binden fazla kisinin hayatini kaybettigi deprem felaketi sonrasi kiymete bindi. Deprem korkusu yasayan vatandaslar kent merkezindeki çok katli yapilar yerine kirsal mahallelerdeki tek katli evleri tercih etmeye basladi.

Sehrin kesmekesinden uzak, dogayla iç içe yasamak isteyenlerin birinci adresi haline gelen Aydin kirsalinda hem sahibinden hem de emlakçilar araciligi ile yillardir kimsenin dönüp bakmadigi eski evler el degistiriyor. Köylerde sakinligin yani sira toprakla ugrasmanin insani dinlendirdigini de dile getiren vatandaslar ayni zamanda büyük kismi bahçeli olan evlerin bahçelerinde kendi yiyecekleri sebzeleri yetistirmenin keyfinin bir baska oldugunu dile getiriyorlar.

Arsalar da degerlendi

Sadece evlerin degil arsalarin da degerlendigi kirsal kesimde yapilasma da son sürat devam ediyor. Arsa satin alan bazi vatandaslar hazir yapilmis evlerin yani sira yeni evler de yaptiriyor. Insaatlarin arttigi bölgelerde bazi müteahhitler de villa tarzi evler yapmak içi kollari sivadi. Gün geçtikçe hareketliligin ve insan nüfusunun arttigi kirsal kesimlerde uzun yillardir yasayan vatandaslar da yasanan trafikten oldukça memnun olduklarini belirterek mahallelerinin kiymete binmesinin sevindirici oldugunu belirttiler.

Kirsal mahallelerin sakin ve doga ile iç içe olan yasam tarzi ile farkindalik olusturdugunu dile getiren vatandaslar "Yakin bir zamana kadar durmadan göç veren kirsal mahallerin yeniden canlandigini ve deger kazandigini görmek oldukça mutluluk verici. Herkesin gözü kulagi buralarda. Aydin’in sahil kesimi Kusadasi ve Didim basta olmak üzere, Izmir ve Mugla gibi gözde tatil mekanlarinin bulundugu illere yakinligimiz da bu degeri ikiye katliyor. Insanlar internetteki emlak ve arsa alim-satim siteleri basta olmak üzere her yerden Aydin’daki kirsal bölgelerden ev veya arsa alma telasina düstü. Talep bu kadar çok olunca fiyatlar da ister istemez aldi basini gitti. Eskiden kimsenin dönüp bakmadigi yerler simdi milyonlar degerinde" ifadelerini kullandilar.
Kaynak: İHA