Ekin Tarlasinda Dogan Buzagi Dron Ile Bulundu

Manisa’nin Kula ilçesinde otlatirken kaybolan ineginin dogum yaptigini fark edip fotografçi bir esnaftan dron ile yardim isteyen çiftçi, inegin dogurdugu buzagiyi ekin tarlasinda buldu. Çiftçi, ekin tarlasinda bulunan ve ortaya renkli görüntüler çikaran buzagiyi bulan fotografçi esnafin ismini yeni dogan buzagiya verdi.

Ekin Tarlasinda Dogan Buzagi Dron Ile Bulundu
Kula ilçesine bagli kirsal Seritli Mahallesi’nde çiftçilik yapan mahalle muhtari Abdurrahman Güraslan, geçtigimiz günlerde evinin yakinlarindaki tarlalarda büyükbas hayvanlarini otlatirken, dogumu yakin olan ineginin kayboldugunu fark etti. Aksamina eve geldikten sonra ineginin de geldigini, ancak dogum yapmis olmasina ragmen yaninda buzagisinin olmadigini fark eden muhtar Güraslan, yakin çevrede göz ile yaptigi aramada buzagiyi bulamadi. Ineginin gün içerisinde evden ayrilarak sürekli olarak bir bölgeye gidip geldigini fark eden muhtar Güraslan, kusbakisi aramanin daha faydali olacagini düsündü. Dron ile arama yapmak için fotografçi esnafi Ferdi Can Çorapli’dan destek isteyen çiftçi, inegin sürekli olarak gidip geldigi bölgede buzagiyi bulmak için yogunlasti.

Konuyu duyar duymaz harekete geçen ve bölgede dronu havalandiran fotografçi Ferdi Can Çorapli, yüksek uçus yaptiginda ekinlerin büyük olmasindan dolayi buzagiyi bulamadi. Inegin evden ayrilmasini bekleyip dron ile havadan takip yapan Çorapli, evin yakinlarindaki bir ekin tarlasinda bir buzagi oldugunu tespit etti. Muhtar Güraslan, dron ile tespit edilen buzagiyi hayvanlarin arasina getirerek bakimlarini yapip saman, yem ve mama verdi.

Dron ile buzagisini bulan fotografçinin ismini buzagiya verdi

Gelisen teknolojinin faydalarindan yararlanip buzagiyi bulan fotografçi Ferdi Can Çorapli’ya tesekkür eden Seritli Mahalle Muhtari Abdurrahman Güraslan, buzagiya fotografçi gencin ismini verdi. Birkaç gün geçmesine ragmen inegin buzagiyi beslemesinden dolayi saglik durumunun iyi oldugunu dile getiren muhtar Güraslan, “Inegimizin kayboldugunu fark ettik, ancak tarladaki ekinlerin yüksek olmasindan dolayi inegi göremedik. Daha sonra eve gelen inegin dogum yaptigini ve birkaç gün tarlaya gelip gittigini fark ettim. Gözle yaptigimiz aramada buzagiyi bulamadik. Daha sonra fotografçi arkadasimiz Ferdi Can Çorapli’dan yardim istedik. Dron ile arama yaptik ve sonucunda ekin tarlasinin ortasinda buzagimizi bulduk. Inegimizin ve buzagimizin saglik durumu çok iyi. Ferdi Can kardesimizden Allah razi olsun” seklinde konustu.



Inek ile buzaginin etkilesimi buzagiyi hayata bagladi

Yüksek uçus yaptiginda yagisli havadan dolayi yatan ekinler sebebiyle herhangi bir sey bulamadiklarini anlatan fotografçi esnafi Ferdi Can Çorapli, inek ile buzaginin etkilesiminden faydalanip alçak uçus yöntemiyle buzagiyi bulup muhtar Güraslan’a teslim ettiklerini söyledi.

Esnaf Çorapli; “Kula’da dügün fotografçiligi isi yapiyorum. Geçtigimiz gün aksam saatlerinde Seritli Mahalle Muhtari Abdurrahman Güraslan amcam aradi. Kaybolan buzagisi hakkinda detayli bir dron çalismasi yapmami istedi. Dronu havalandirdigimizda buzagiyi göremedik. Ekinler yagmur yagisindan dolayi yatmisti, onun için biraz zorluk yasadik. Yüksekten görüntü aldigimda bir sey belli olmuyordu. Sonrasinda alçak uçus yaparak yakindan tarama yaptim. Inegin gün içinde gidip geldigi bölgeye yogunlastik ve inek ile buzaginin arasindaki etkilesimden faydalanarak buzagiyi bulduk. Hem inegi, hem de buzagiyi saglikli bir sekilde Abdurrahman Güraslan amcamiza teslim ettik” seklinde konustu.

Kaynak: İHA