Aydin'da Kalp Rahatsizliklari Ile Ilgili Çalistay Düzenlendi

Aydin Il Saglik Müdürlügü ve ADÜ Tip Fakültesi Acil Ana Bilim Dali is birligi ile kalp rahatsizligi yasayan ve ölüm tehlikesi bulunan vakalara daha hizli ve etkin müdahale edilmesine yönelik çalistay düzenlendi.

Aydin'da Kalp Rahatsizliklari Ile Ilgili Çalistay Düzenlendi


ADÜ Tip Fakültesi Dekani Prof. Dr. Ayhan Aköz, toplanti basinda konusma yaparak bu tür hastalarin sag kalim oraninda artis saglanmasinda hastane öncesi nakil sürecinin ne kadar önemli oldugunu vurgulayarak bu tür toplantilarin devaminin gelmesi gerektigi söyledi.

ECMO konusunda ve ayni zamanda nakil süresindeki yasanan sorunlar hakkinda Doç. Dr. Yunus Emre Özlüer ve Aydin’da arrest vakalarinin istatistik bilgi ve beyan konumlandirma hakkinda Acil Saglik Hizmetleri Birim Uzmani Mehmet Yilmaz sunum yapti. Katilimcilarla karsilikli bilgi alisverisinin yapildigi son bölüm ile çalistay sonlandirildi.

Çalistaya; Dekan Yardimcisi Doç. Dr. Ali Duman, Doç. Dr. Yunus Emre Özlüer, Aydin Il Saglik Müdürlügü Saglik Hizmetleri Baskan Vekili Uzm. Dr. Leman Özlem Özaslantas, Acil Saglik Hizmetleri Birim Uzmani Mehmet Yilmaz, Il Ambulans Servisi Bashekimligi ve Acil Saglik Hizmetlerine bagli egitmenler, 112 ASHI Çalisanlari, Aydin Devlet Hastanesi ve Atatürk Devlet Hastanesi acil doktorlari, ADÜ Acil Servis asistanlari katildi.

Kaynak: İHA