Kileci Ilk Bine Giren Firmalari Kutladi
Türkiye Ihracatçilar Meclis (TIM) tarafindan Türkiye’nin Ilk bin Ihracatçisi 2022 arastirmasi sonuçlari kamuoyuyla paylasildi. GAIB Koordinatör Baskani Ahmet Fikret Kileci, GAIB istigal sahasindaki illerden Gaziantep’ten 63, Kahramanmaras’tan 8, Mardin’den 5 ve Malatya’dan 2 firmanin listede yer aldigini açikladi. Basarili ihracatçilari kutlayan Kileci, Bu basarinin zor günler geçiren bölgemize moral kaynagi oldugunu ifade etti.

Kileci yaptigi degerlendirmede, “Cumhurbaskanimizin tesrifleri ile Türkiye Ihracatçilar Meclisi (TIM) tarafindan düzenlenen Türkiye’nin Ilk 1000 Ihracatçisi açiklandi ve Ihracatin Sampiyonlari Ödül Töreni gerçeklestirildi.
Gaziantep’ten 63, Kahramanmaras’tan 8, Mardin’den 5 ve Malatya’dan 2 olmak üzere; Bölgemizden listeye toplam 78 firma girmistir. Bölgemizin depremden dolayi almis oldugu hasarlari onarmaya çalistigimiz bir süreçte bu anlamli basarilar ile bir nebze de olsa moral bulduk ve gelecege olan inancimiz daha da artti. Gaziantep ülkemizin sanayide önde gelen sehirleriyle tatli rekabetini 2022 yilinda da basariyla sürdürerek firma sayisi ile ilk 1000 listesinde yer alan 3. en basarili sehir oldu. Basta kendi sektörlerinde ihracat sampiyonu olan, Altunkaya A.S.’yi (Meyve ve Sebze Mamulleri), Oba Gida’yi (Hububat, Bakliyat, Yagli Tohumlar ve Mamulleri) ve Erdemoglu A.S.’yi (Hali) ve listeye girerek bizleri onurlandiran tüm ihracatçi firmalarimizi yürekten kutluyorum. Güneydogu Anadolu Ihracatçi Birlikleri olarak tüm imkanlarimizla ihracatçilarimizin yaninda olmaya özellikle bu süreçte de devam edecegiz. 2022 yilinda gösterilen bu yüksek basarinin Cumhuriyetimizin 100. Yilinda katlanarak artmasini temenni ediyorum” seklinde konustu.
