Erasmus Ögrencisi Anne Gülcan Ahmed Ve Kizi Fatma Hayrulla Mutluluklarini Rektör Tabakoglu Ile Paylasti

Bulgaristan’in Haskovo (Hasköy) kentinden Erasmus ögrencisi olarak Trakya Üniversitesine gelen anne Gülcan Ahmed ile kizi Fatma Hayrulla, hedeflerini ve mutluluklarini Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu ile paylasti.

Erasmus Ögrencisi Anne Gülcan Ahmed Ve Kizi Fatma Hayrulla Mutluluklarini Rektör Tabakoglu Ile Paylasti
Anne Gülcan Ahmed Hayrulla ve kizi Fatma Hayrulla, Bulgaristan’in Haskovo kentindeki Filial Haskovo’da tip egitimi alirken Erasmus programi araciligiyla Trakya Üniversitesinde staj yapma firsati elde etti. Üç aylik staj programi, ögrencilere farkli bir ülkede saglik hizmeti sunma deneyimi ve ayni zamanda kültürel anlayisi artirmaya yönelik bir firsat sunuyor.

Trakya Üniversitesi Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Rifat Gürgendereli esliginde Trakya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Erhan Tabakoglu’nu ziyaret eden Gülcan ve Fatma Hayrulla, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesinde geçirdikleri süre boyunca modern tibbi ekipmanlarla donatilmis laboratuvarlarda çalisma imkani bulduklarini belirterek, bu imkanlarin teorik bilgilerini pratige dönüstürmelerine ve klinik becerilerini gelistirmelerine yardimci oldugunu vurguladi. Gülcan ve Fatma Hayrulla ayrica, üniversitenin uluslararasi ögrenci dostu olmasindan ve akademik kadrosundan duyduklari memnuniyeti ifade etti.

Gülcan Hayrulla, "Trakya Üniversitesi Tip Fakültesinde staj yapmak benim için büyük bir firsat oldu. Burada modern tibbi cihazlarla tanistik ve gerçek hastalarla çalisma sansi bulduk. Bu deneyim, meslegimizde ilerlememize yardimci olacak" dedi.

Fatma Hayrulla ise, "Trakya Üniversitesinde aldigimiz egitim bize yeni perspektifler kazandirdi. Farkli kültürleri tanimak ve uluslararasi bir ortamda staj yapmak, kisisel ve mesleki gelisimimize katki sagladi" diye konustu.

Gülcan Ahmed Hayrulla ve kizi Fatma Hayrulla, Trakya Üniversitesinde geçirdikleri staj sürecinin sonunda edindikleri deneyimlerle, Bulgaristan’daki tip egitimlerine yeni bir yaklasim kazandiracaklarini ve ileriki kariyerlerinde bu deneyimlerinden faydalanacaklarini ifade etti.

Son olarak anne-kiz, Trakya Üniversitesi Tip Fakültesindeki staj programinin kendileri için unutulmaz bir deneyim oldugunu belirtti ve ülkelerine döndüklerinde tecrübelerini diger hekimlerle paylasacaklarini söyledi.



Trakya Üniversitesi Dis Iliskiler Uygulama ve Arastirma Merkezi Müdürü Dr. Ögr. Üyesi Rifat Gürgendereli ise Erasmus programi için gelen ögrencilerin akademik ve sosyal açidan kendilerini gelistirmelerini desteklediklerini belirtti.

Uluslararasi ögrencilerin farkli bakis açilariyla birlikte egitim serüvenine katki sagladigini ve kültürel alisverisi tesvik ettigini vurguladi.

Trakya Üniversitesinde çok özel anlar ve güzel hikâyelerle karsilasildigini belirten Rektör Prof. Dr. Erhan Tabakoglu da anne-kiz Gülcan ve Fatma Hayrulla ile bu özel anlardan birine taniklik ettiklerini söyledi.

Bölgede egitim ve saglik alaninda lider kurum Trakya Üniversitende soydas ögrencileri agirlamaktan büyük memnuniyet duyduklarini ifade eden Rektör Tabakoglu, Hayrulla ailesinin de Trakya Üniversitesinin saglamis oldugu imkanlardan faydalanmasindan mutluluk duyduklarini belirtti.

Kaynak: İHA