AFAD Baskani Yunus Sezer, Akhisar'da Incelemelerde Bulundu

MANISA – Afet ve Acil Durum Yönetimi Baskani Yunus Sezer, Manisa’nin Akhisar ilçesinde dün yasanan sel felaketi sonrasinda bölgede incelemelerde bulundu.

AFAD Baskani Yunus Sezer, Akhisar'da Incelemelerde Bulundu


Manisa Valisi Yasar Karadeniz, Manisa Büyüksehir Belediye Baskani Cengiz Ergün ve yetkililerden bilgi alan Yunus Sezer, Akhisar’da çalismalarin devam ettigini, Mustafa Kirazoglu Devlet Hastanesinin asiri yagis nedeniyle yasanan sel dolayisiyla tahliye edildigini ve hastalarin civarda bulunan hastanelere sevk edildiklerini söyledi.

Içisleri Bakani Ali Yerlikaya, AFAD Baskani Yunus Sezer ve Manisa Valisi Yasar Karadeniz’den çalismalar hakkinda bilgi alarak, görevli personele emekleri için tesekkür etti. Öte yandan, Türk Kizilay Manisa Il Baskanligi ekipleri de bölgede bulunan kurtarma ekipleri ve vatandaslara kumanya ve su dagitti.



AFAD: "Çalismalar devam ediyor"

AFAD tarafindan yapilan açiklamada, “18.06.2023 tarihinde saat 17.40 siralarinda Manisa’nin Akhisar ilçesinde yasanan asiri yagislar nedeniyle çok sayida su baskinlari meydana geldigi yönünde ihbarlar gelmesi üzerine ekiplere olay yerine intikal etmeleri için talimat verilmistir. Akhisar ilçesinde yasanan asiri yagislar neticesinde meydana gelen su baskinlari sonucu herhangi bir can kaybi bulunmamakta olup; gelen ihbarlarin daha çok mahsur kalma, ev ve is yerlerini su basmasi seklinde oldugu yönünde oldugu anlasilmaktadir. Olaya müdahale amaciyla müdürlügümüzden 10 personel, 2 dalgiç, 2 motopomp ve 3 araç; Izmir AFAD Müdürlügünden 2 araç ve 6 personel, 3 motopomp ilk anda olay yerine dogru yola çikmistir. Ayrica baskanligimiz tarafindan Afyon Birlik Müdürlügünden 5 personel, 2 motopomp ile 2 dalgiç, Istanbul Birlik Müdürlügünden 2 personel, 3 motopomp, 1 araç , Antalya Birlik Müdürlügünden 5 personel, 1 araç, 2 vidanjör, 10 adet motopomp, Çanakkale Ezine Belediyesi Müdürlügünden 1 personel ve 1 adet 12 tonluk vidanjör, ayrica Eskisehir AFAD Müdürlügünden 3 personel, 1 araç görevlendirilmistir. Izmir AFAD Ekibi 3 motopomp ile Akhisar Mustafa Kirazlioglu Devlet Hastanesinde çalismalarina devam etmektedir. Manisa AFAD Ekibi Atatürk Mahallesi, 165. Sokak, 77 numarada 85 yasinda yatalak hastanin tahliyesini gerçeklestirmis olup, Efendi Mahallesi. 270. Sokak, 201 numarada 78 yasindaki vatandasin evine yönlendirilmistir. Akhisar Halk Kütüphanesinin bodrum katini su basmis olup, ekipler olay yerine yönlendirilmistir. Çalismalar devam etmekte olup, gelismeler takip edilmektedir" ifadelerine yer verildi.

Kaynak: İHA