YKS'ye Telefonla Konusarak Girmeyi Denedi

Yurt genelinde ÖSYM tarafindan yapilan YKS’ye girmek için sabahin erken saatlerinde okullara gelen ögrencilerden birisi Edirne’de sinava 1 dakika kalmasina ragmen rahat tavirlariyla birlikte cep telefonuyla konusarak salona girmeye çalisti.

YKS'ye Telefonla Konusarak Girmeyi Denedi
Edirne’de ÖSYM tarafindan TYT, AYT ve YDT olmak üzere üç oturumda gerçeklestirilecek olan YKS’nin ikinci oturumu basladi.

Saat 10.15’te baslayan ikinci oturumun yapildigi Trakya Üniversitesi Fen ve Edebiyat Fakültesi sinav salonuna geç kalan ögrenciler, sinav salonu yetkililerinin çabalariyla sinava geç kalmaktan kurtarildi.

Saat 10.00 itibariyla salona girislerin sona ermesine 1 dakika kala bir aday ögrenci rahat hareketlerle elindeki telefonla konusarak salona girmeye çalisti. Daha sonra ögrencinin sinav giris kagidini da yanina almayi unuttugu görüldü.

Unuttugu sinav giris belgesi bir tanidigi tarafindan yetkililere verilerek, ögrencinin son anda sinava girmesi saglandi.

Sinava geç kalan bazi ögrenciler de kosarak son anda sinav salonuna girmeyi basardi. Bir yil boyunca sinava hazirlanan ögrenciler içeride ter dökerken, aileleri ise disarida Kur’an okuyarak basarili olmalari için dua etti.

“Insallah geleceklerini kurtarirlar”

Sinava giren ögrenci velisi Gültekin Özcan, kizinin bir yil boyunca büyük stres yasadigini belirterek, “Bizim için çok büyük bir stres oldu simdi ikinci oturum sinavi için kizim içeri girdi. Biz de biraz da olsa rahatladik. Artik gerisi onlara kalmis. Allah herkesin evladina en iyi sonucu alabilecegi basarilar nasip eylesin. Gelecegini kurtarip iyi bir is sahibi olsunlar insallah” dedi.



“Sinav halinde stres yapiyor”

Geçtigimiz yil girdigi sinavda kizinin stres yaptigi için istedigi bölümü kazanamadigini ifade eden Mevlüt Çaylar, “Geçen yil kizim sinava girmisti ve stres yasamisti. Dün de yapilan 1. oturumdaki sinavda yine stres yapti. Sinav halinde stres yapiyor. Biz onlarin velileri olarak daha çok heyecanliyiz” diye konustu.

Ögrenci Seçme ve Yerlestirme Merkezinden (ÖSYM) bu yil açiklanan verilere göre, AYT’ye 2 milyon 573 bin 156 aday katilacak. Sinav, 8 bin 789 binada, 150 bin 140 salonda uygulaniyor. AYT’de 345 bin 898 kisi görev aliyor.
Kaynak: İHA