Tur Otobüsü Ile Çarpisan Otomobildeki Kadin Tur Rehberi Soka Girdi

Antalya’nin Manavgat ilçesinde bir otomobil, önce tur otobüsüne, ardindan da bariyerlere çarpti. Kazanin ardindan soka giren Çekya vatandasi tur rehberi kadin sürücü, bindigi ambulansta uzun süre hastaneye gidip gitmeme konusunda kararsizlik yasadi. Çalistigi firmadan gelen görevlilerle görüsen rehber, kendisini iyi hissettigini belirterek ambulanstan indi.

Tur Otobüsü Ile Çarpisan Otomobildeki Kadin Tur Rehberi Soka Girdi
Kaza, Alanya-Manavgat D-400 Karayolu üzerinde yasandi. Edinilen bilgiye göre, Alanya istikametinden Manavgat istikametine seyir eden Çekya vatandasi Petricie Popelikova’nin kullandigi 07 BEE 509 plakali otomobil, ayni istikamette gitmekte olan Sabri Duran Demir’in kullandigi 07 AHS 668 plakali içerisinde turist bulunan tur otobüsüne çarpip, ardindan otobüsün önüne kirip çelik bariyerlere çarpti. Otobüs sürücüsünün dikkati otomobilin aracin altinda sürüklemesini önlerken, otomobili kullanan Petricie Popelikova otobüs sürücüsü ve yoldan geçen diger sürücüler tarafindan araçtan çikarildi. Araçtan çikarildiginda kazanin sokunu uzun süre üzerinden atamayan Çekya vatandasi tur rehberi, olay yerine gelen ambulansa alinarak saglik ekibi tarafindan kontrol edildi. Hastaneye gidip gitmeme konusunda uzun süre tereddüt yasayan Petricie Popelikova, olay yerine gelen firma görevlisi ile konustuktan sonra kendisini iyi hissettigini, hastaneye gitmeyecegini belirterek ambulanstan indi.

Tur otobüsünde bulunan ve kazayi yara almadan atlatan turistler ise olay yerine gelen bir baska otobüse binerek yollarina devam ettiler.

"Bir anda önüme kirdi"

Kazada kimsenin burnunun kanamamasinin sevindirici oldugunu belirten otobüs sürücüsü Sabri Duran Demir, “Ben yolun solundan giderken bir anda sag taraftan bir ses duydum ve otomobili görür görmez frene bastim. Eger fark edip durmasam otomobili altima alip ezebilirdim. Inip baktigimizda otomobilin sag taraftan tampona sürtündügünü, sürtündükten sonra da direksiyon hakimiyetini kaybedip önüme geldigini gördük. Herkese geçmis olsun” dedi.

Kaynak: İHA