Tarihi Kirklareli Gar Binasinda Restoran Ve Kadin Kooperatifi Satis Noktasi Açildi

Kirklareli Il Özel Idaresi tarafindan restore edilen tarihi gar binasinda özel restoran ve kadin kooperatifi satis noktasi törenle açildi.

Tarihi Kirklareli Gar Binasinda Restoran Ve Kadin Kooperatifi Satis Noktasi Açildi
Tarihi Kirklareli Tren Gari, mevcut oturum alani yaklasik 220, kapali alani ise yaklasik 750 metrekare olarak Fransizlar tarafindan 1910-12 tarihleri arasinda insa edildi. Yillardir atil durumda olan tarihi tren gariyla Kirklareli Il Özel Idaresi tarafindan 2020 yilinda restorasyon çalismasi baslatildi ve bu sene tamamlandi.

Açilis töreninde konusan Vali Birol Ekici, "Sehrimizin sembol yapilarindan biri olan ve tarihi kimligine yakisir bir sekilde restorasyonu valiligimiz tarafindan tamamlanan tarihi gar binasinda, ’Gar Lounge’ ve Kirklareli Üreten Kadin Kooperatifi satis noktasini halkimizin hizmetine açtik. Hayirli olsun" dedi.

Açilis konusmalarinin ardindan, özel restoran ve kadin kooperatifi satis noktasi kurdelesi kesilerek törenle açilisi yapildi. Açilis törenine, Vali Ekici, AK Parti Kirklareli Milletvekili Ahmet Gökhan Sariçam, siyasi parti il ve ilçe baskanlari ile davetliler katildi.

Kaynak: İHA