Posta Kargosunda 76 Adet Yavru Tarantula Ele Geçirildi

Ticaret Bakanligi Gümrük Muhafaza ekiplerince Polonya’dan Marmaris’e posta ile gönderilen bir kargo paketinde 76 adet yavru tarantula ele geçirildi.

Posta Kargosunda 76 Adet Yavru Tarantula Ele Geçirildi
Ticaret Bakanligina bagli ekiplerin yurt disi gönderilerin kontrol ve denetimi esnasinda Polonya’dan Marmaris’teki bir aliciya gönderildigi tespit edilen posta kargosu mercek altina alindi. Belgelerinde “akvaryum bitkisi” seklinde beyan edildigi görülen kargo, ekiplerin risk degerlendirmesi çerçevesinde süpheli bulunarak fiziki kontrole tabi tutuldu. Yapilan aramada gazete kagidina sarili strafor köpüklerin içerisinde küçük cam tüplerde 76 adet böcek ele geçirildi.

Çok küçük boyutlarda olan böceklerin hangi türe ait oldugu, Kirikkale Üniversitesi’nde konu üzerine çalisan uzmanlarca yapilan analiz neticesinde ortaya çikarildi. Böceklerin 8 farkli türdeki yavru tarantula olduklari tespit edildi. Söz konusu örümceklerin halk sagligini tehdit eden bir durum olusturmadigi ögrenilirken, yapilan islemlerin ardindan yavru tarantulalar Sitki Koçman Üniversitesi Biyoloji Bölümüne teslim edildi.

Olayla ilgili sorusturma Marmaris Cumhuriyet Bassavciligi nezdinde devam ediyor.
Kaynak: İHA