Çiçek Açan Sakayiklari Koparan Yandi Açiklamasi Cezasi 244 Bin 315 TL

Essiz dogasi ve endemik bitki örtüsü ile dikkat çeken Spil Dagi Milli Parki’nda yaban gülü olarak da bilinen sakayiklar çiçek açti. Manisa lalelerinden sonra açan, 10-15 gün boyunca çiçekleri kalan ve daha sonra solan koruma altindaki sakayik bitkisini koparmanin cezasi ise 244 bin 315 lira olarak belirlendi.

Çiçek Açan Sakayiklari Koparan Yandi Açiklamasi Cezasi 244 Bin 315 TL
Yaban hayati, endemik bitki örtüsü ve essiz dogasi ile doga tutkunlarinin en önemli adreslerinden biri haline gelen 1517 rakimli Spil Dagi Milli Parki, koruma altinda bulunan sakayiklarla kirmiziya büründü. Koparmanin cezasinin 244 bin 315 TL oldugu sakayiklar, yaklasik 2 hafta boyunca Spil’i renklendirmeye devam edecek. Doga tutkunlari sakayiklari görebilmek için Spil Dagi Milli Parki’na gelirken, sakayiklarin arkasinda otlayan yilki atlariyla birlikte doyumsuz manzaralara taniklik etmenin keyfini yasadi.

“Bu sene çok daha fazla ve renkli açmis”

Izmir’den sakayiklari görebilmek için Spil Dagi Milli Parki’na geldigini kaydeden doga tutkunu Derya Alkan, “Doga ile bulustugumdan beri hiçbir sey beni daha fazla mutlu edemiyor. O yüzden buralardayiz. Spil’e de bu sene sakayiklari görmeye geldik. Çok daha fazla ve renkli açmis sakayiklar. Herkesi buraya sakayiklari görmeye ve zarar vermemeye davet ediyoruz. Çok fazla planimiz vardi ama bir sekilde ayarlayip buraya geldik. Iyi ki buraya gelmisiz. Bu sene her senekinden çok daha güzel” seklinde konustu.

Bir diger doga tutkunu Raziye Ceyhan ise, “Izmir’den arkadasimla birlikte geldik. Her sene bu mevsim sakayiklari görmeye geliyoruz. Kisa bir yürüyüs yaptiktan sonra biraz ileride daha büyük bir tarla var, sakayik tarlasi. Oraya da gidecegiz.”
Kaynak: İHA