Bingöl'deki Tam Donanimli Hayvan Hastanesi, Bölgeye Hitap Ediyor

Bingöl Üniversitesi’nce son teknolojiyle donatilan hayvan hastanesi, Bingöl’ün yani sira Dogu ve Güneydogu Anadolu Bölgesi’ne de hitap ediyor.

Bingöl'deki Tam Donanimli Hayvan Hastanesi, Bölgeye Hitap Ediyor
Bingöl Üniversitesi bünyesinde kurulan hayvan hastanesinde üst düzey imkanlarla hayvanlara saglik hizmeti verilmeye baslandi. Sancak yolunda 5 bin 500 metrekarelik alanda kurulan Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesinde acil servis hizmetinin yani sira inek, koyun, keçi gibi çiftlik hayvanlari ile kedi, köpek ve kafes hayvanlarina teshis konulup tedavileri yapiliyor. Iç hastaliklari, dogum, cerrahi ve suni tohumlama gibi 4 bölümün yer aldigi merkezde, hasta hayvanlarin tanisi için gelismis laboratuvarlarda biyokimyasal, hematolojik, patolojik analizler de gerçeklestirilebiliyor. Ayni zamanda hayvanlara ilk müdahale yapiliyor, tahlilleri aliniyor, doppler, ultrason, endoskopi, röntgen ve yogun bakim ünitesindeki cihazlardan yararlanarak hastalik durumu tespit ediliyor.

Kurduklari hastane ile dilsiz dostlara derman olduklarini ifade eden Bingöl Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ibrahim Çapak, “Bingöl Üniversitesi Hayvan Hastanesi yaklasik 1 yil önce faaliyete geçmis oldu. Akademik ve idari personelimiz burada çalismalar yürütüyor. Burasi 5 bin 500 metrekarelik bir hastane. Sadece Bingöl’e degil, bütün bölgeye hitap eden bir hastanemiz. Birçok üniversiteden rektör hocalarimiz da buraya gelerek benzer hastaneler olusturmaya çalisiyor. Bütün donanimlariyla, parçalariyla bütünlesmis bir hastanemiz var ve ayni zamanda eczanemiz de dahil. Hatta Tarim ve Orman Il Müdürlügü’ne birakilmis bir ofis dahil her alaniyla donanimli bir hastanedir. Iki adet ameliyathanemiz var. Bütün bölgeden buraya ameliyat için getirilen hayvanlar var. Burada da çok iyi cerrah hocalarimiz var. Hocalarimiz hayvanlara derman oluyor. Geçen yil binin üzerinde hayvan burada çesitli islemler gördü ve tedavi oldu. Bu yil da yilin yarisinda yaklasik 400’ün üzerinde tedavi için getirilen hayvanlar var. Önümüzdeki günlerde bu hastanemizin veterinerlik fakültemizin bünyesinde çok daha güzel hizmetler edecegini düsünüyoruz. Cerrahlarimiz, hocalarimiz, ögrencilerimiz, idari personelimiz hizmete hazir, derman olmaya hazir onlari bekliyor” dedi.



“Böylesi bir hastaneyi kazandiran herkese çok tesekkür ediyoruz”

Hastanenin kurulmasindan dolayi hayvan sahipleri olarak çok mutlu olduklarini dile getiren vatandaslardan Yunus Küçükhazar ise, “Bu hastaneyi Bingöl’ümüze kazandiran emegi geçen herkese tesekkürler. Bu hastane kurulmadan evvel, biz hayvanlarimizi disariya götürüyorduk, bu da bizim için mali külfet oluyordu. Suan da hayvanlarimizi rahatlikla bu donanimli hastaneye getirip tedavisini gerçeklestirebiliyoruz. Bundan ötürü emegi geçen herkese tesekkür ederim, Allah razi olsun” seklinde konustu.

Kaynak: İHA