Baskan Seçer, 'Tarsus-Çamliyayla Yolu Genisletme Ve Yenileme' Projesini Inceledi

İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Büyüksehir Belediyesi tarafindan genisletme ve yenileme projesi tamamlanan Tarsus-Çamliyayla Yolunu yerinde inceleyip, yeni yolda araç kullandi.

Baskan Seçer, 'Tarsus-Çamliyayla Yolu Genisletme Ve Yenileme' Projesini Inceledi
İçel Büyüksehir Belediye Baskani Vahap Seçer, Büyüksehir Belediyesi Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskanligi tarafindan yapimi tamamlanan Tarsus-Çamliyayla Yolu Genisletme ve Yenileme Projesi’ni yerinde inceleyip, yeni yolda araç kullandi. Yeni yol, bölge halkina nefes aldirdi. Baskan Seçer, yol incelemesi öncesinde de Tarsus Yarenlik Alaninda esnaf ziyareti yapip, vatandaslarla bir araya geldi.

Baskan Seçer’e yol incelemesinde Yol Yapim Bakim ve Onarim Dairesi Baskani Suat Bagriaçik tarafindan da bilgilendirme yapildi. Yolda araç kullanan Seçer, "Tarsus’un ilk 35 metrelik yeni açtigimiz bulvarindayiz. 2 bin 150 metre uzunlugunda. Bunu açmak bize nasip oldu. Burasi Atatürk Mahallesi ve Çamliyayla Yolu. Daha önce çok dar bir yoldu. Çok da yogun kazalarin oldugu bir yerdi. Gördügünüz gibi her 2 seritte de bisiklet yolu var. 3 seritli, her bir gidis-gelis olmak üzere yoldan olusuyor. Tarsus’umuza hayirli olsun" dedi.

Büyüksehir ekipleri, Tarsus’un kuzeyinde yer alan ve yeni konutlasmanin hizla sürdügü Atatürk Mahallesinin de sinirini olusturan Turali Kavsak ile Gazi Pasa Bulvari Kavsagi arasinda kalan kisimda çalisma baslatmisti. 2 bin 150 metre uzunlugundaki kisimda, bir süredir yol genisletme ve yenileme çalismasi yapan ekipler, faaliyetlerini tamamlayarak yolu vatandaslarin hizmetine sundu. Ekipler, ortalama 6 metre genisliginde olan Tarsus-Çamliyayla Karayolunun baslangiç noktasi konumundaki yolu genisleterek 35 metreye çikardi. Yapilan çalismalar sayesinde yol, gidis-gelis 3 serit olarak hizmete sunuldu. Çalisma çerçevesinde ayrica, özel vatandaslarin kullanimina uygun kaldirim ve trafige açilan 2 bin 150 metrelik yolun 1700 metrelik kisminda çift tarafli bisiklet yolu da yapildigi da belirtildi.
Kaynak: İHA