Aydin'in Merkezindeki 340 Yillik Bu Camide Kadinlar Abdest Alamiyor

Aydin’in en tarihi camilerinden biri olan ve 1683 yilinda Süleyman Bey tarafindan yaptirilan 340 yillik Bey Cami’de kadinlar abdest alamiyor. Haci ugurlama töreninden, pek çok dini günlerin kutlandigi tarihi camide yasanan bu eksikligin bir an önce giderilmesini isteyen vatandaslar, yetkililerden yardim istedi.

Aydin'in Merkezindeki 340 Yillik Bu Camide Kadinlar Abdest Alamiyor
Türkiye’de ilk demiryolunun yapildigi Aydin-Izmir hattinin Aydin Istasyon binasi yakininda 1683 yilinda Üveys Pasazade Mehmet Bey’in torunu ve Cezayir Beylerbeyi Mustafa Pasa’nin oglu Süleyman Bey tarafindan klasik Osmanli üslubunda yapilan tarihi camide kadinlar abdest alamiyor.

Mimar Sinan’in kalfalarindan biri tarafindan insa edildigi düsünülen bir avlu içerisindeki kare planli caminin genis bir avlusu olmasina ragmen kadinlar için abdest alinacak bir bölüm yapilmamasini elestiren vatandaslar, “Evi camiye uzak olan ya da baska ilden sehrimize gelen kadinlarimiz maalesef bu camide abdest alamiyor. Bu sikintinin giderilmesi için ilgili yerlere müracaat yapilmis. Ancak konunun Anitlar Kurulu’na takildigini ögreniyoruz. 340 yil önce camide kadinlarin ibadet yapabilmesi için üst katta ayri bir bölüm yapilmis. Ancak bugün ibadet camide namazini eda etmek isteyen kadinlarin abdest alacak yeri yok” diyerek sorunun çözülmesini istediler.
Kaynak: İHA