Anadolu Kültürü Darica'da Yasatiliyor

Darica Belediyesi’nin düzenledigi halk oyunlari kurslarina katilan kursiyerlerin sahne aldigi “Darica’dan Anadolu’ya Halk Oyunlari Festivali” etkinligi izleyenlerden tam not aldi. Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da festivale katilarak oyunlari izlerken yaptigi konusmada Anadolu kültürünü Darica’da yasatmaya devam edeceklerini söyledi.

Anadolu Kültürü Darica'da Yasatiliyor
Darica Belediyesi, Türk kültürünün tanitilmasi ve yasatilmasi için ücretsiz kurslarla birlikte birçok etkinlik ve faaliyet düzenledi.

Bu çerçevede geçtigimiz yil baslatilan halk oyunlari kurslari ile 7’den 70’e yüzlerce Daricali egitim almaya basladi.

Farkli yas kategorilerinde düzenlenen egitimlerde Daricalilar Anadolu’nun farkli yörelerine ait halk oyunlarini ögreniyor. Kurslara katilan kursiyerler, ögrendiklerini “Darica’dan Anadolu’ya Halk Oyunlari Festivali” etkinligi ile sahneledi. Dudayev sahilinde bulunan amfi tiyatroda sahnelenen festivale yüzlerce kisi katilirken Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik da kursiyerlerin gösterisini izledi. Farkli yas kategorilerinde sahnelenen halk oyunlari festivalinde Dogu Anadolu, Karadeniz, Ege ve Akdeniz gibi Anadolu’nun farkli kültürleri yansitildi. Izleyenlerin begenisini toplayan festival renkli görüntülere de sahne oldu.

“Anadolu kültürünü yasatmaya devam edecegiz”

Daricali gençlerin gösterisi izleyenlerden tam not alirken gecede konusan Darica Belediye Baskani Muzaffer Biyik, kursiyerleri ve aileleri tebrik etti. Daricali gençlerin her zaman yaninda olmaya devam edeceklerini ve Anadolu kültürünü Darica’da yasatmaya devam edeceklerini ifade eden Baskan Muzaffer Biyik, “Darica Belediyesi olarak bizler gelecegimizin teminati olan gençlerin her zaman en büyük destekçisi olmaya devam edecegiz. Biz istiyoruz ki bizim çocuklarimizin hepsi bir sanat daliyla ilgilensin, bir enstrüman çalsin. Bir spor bransiyla ilgilensin ve spor yapsin. Bir halk oyunu ögrensin. Bu dogrultuda kültür sanattan spora kadar birçok projeyi hayata geçiriyoruz. Halk oyunlari kursunu düzenlerken de amacimiz kadim Anadolu kültürünü Darica’da yasatmak ve genç nesillere de aktarmasini saglamakti. Bunda da basarili oldugumuzu genç kardeslerimizi izlerken daha yakindan görüyoruz. Anadolu kültürünü Darica’da yasatmaya devam edecegiz” dedi.

Kaynak: İHA