Altinova Belediyesi Sosyal Tesisleri Ve Asevi Hizmete Girdi

Afet durumunda ilk 72 saat ihtiyaç duyulan yemek ihtiyacinin da karsilanacagi 5 bin kapasiteli Altinova Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Asevi dualarla hizmete girdi.

Altinova Belediyesi Sosyal Tesisleri Ve Asevi Hizmete Girdi
Son derece modern ve güçlü kadrosuyla hizmete giren Altinova Belediyesi Asevi’nde ilçedeki vatandaslara afetin ilk saatlerinden itibaren yemek çikarilabilecek. Asevi tek seferde 5 bin sicak menü çikarma kapasitesinde. Asevi Altinova Belediyesi’nin yani sira Altinova Kaymakamligi Sosyal Yardimlasma Vakfi ve Kizilay ile faaliyet yürütecek. Asevinde bir gida mühendisi, 7 personel ve asçilar bulunuyor. Hersekzade Ahmet Pasa Stadyum yaninda bulunan Altinova Belediyesi Sosyal Tesisleri ve Asevi’nin açilisini Vali Muammer Erol, AK Parti Yalova milletvekilleri Ahmet Büyükgümüs, AK Parti Yalova Milletvekili Meliha Akyol, Kaymakam Regaip Ahmet Özyigit, AK Parti Yalova Il Baskani Umut Güçlü, Altinova Belediye Baskani Metin Oral yapti.

Hem günlük ihtiyaç hem de afetler için

Açilista konusan Baskan Oral, belediye olarak afetlere yönelik çalismalar baslattiklarini ifade ederek, söyle konustu:

“Bizim afet ile ilgili yapacagimiz çalismanin bir ayagini bugün hizmete açacagiz. Deprem bölgesinde gördügümüz en büyük sikintilardan birisi ilk 48-72 saatteki sikintilar. Onlardan birisi de yemekti. Ardindan barinma, tuvalet, dus, giyinme gibi sorunlardi. Burasi yemekhanemiz, asevimiz. Su anda buradaki tesisimizde Allah göstermesin bir afet durumunda ayni anda 5 bin kisilik yemegi çikaracak kapasitedeyiz. Ilk 48-72 saat 5 bin kisi kapasiteli burayi çalistirabilecegiz. Dolayisiyla ilk 72 saati hedefliyoruz. Insallah önümüzdeki günlerde yeniden bir araya gelecegiz. Açilisini yapacagimiz Kapali Pazar Yerimiz var. Kapali Pazar Yerini de biz barinma yeri olarak düsünüyoruz. Orasi donanim olarak da ihtiyaçlara karsilik veriyor. Tuvalet, banyo, mescit, yemekhane olacak. Üst katinda da barinma yeri olarak kullanilacak. Kadinlar üst katta, erkekler alt katta olmak üzere yaklasik 2 bin kisiyi burada barindirabilecegiz. Çok konforlu olmayacak ama soguktan, sicaktan, rüzgârdan korunabilecek bir alan olacak. Yilsonuna dogru da tamamlayacagimiz 5 tane konteynerimiz var. Onlarin içerisinde de çadirlar, Onlarin içerisinde de çadirlarimiz, barinma malzemelerimiz, ekipmanlar gibi malzemeler olacak. Dolayisiyla bunlar hem günlük ihtiyaçlarimizi karsilayacak tesisler ama ayni zamanda afet durumunda afete yönelik hizmet verecek tesisler olarak düsünüyoruz."

Yalova Milletvekili Meliha Akyol da tesisin açilisina emegi geçenleri tebrik etti. Malatya depreminde Adiyaman’da görevli oldugunu hatirlatan Milletvekili Ahmet Büyükgümüs ise, “Metin baskanimiz aradi, ‘Biz oraya geliyoruz’ diye. Orada gözümüzle canli bir sekilde bu asevimizin mobil versiyonunu Adiyaman’da görerek, ne kadar hayirli hizmetlere vesile olduguna sahitlik ettik. Ben orada 10 gün sonra ilk kez sicak çorba içtim. Böyle önemli bir hizmet. Insallah normal zamanlarda da hayir isleri için burayi kullanmis olacagiz. Olaganüstü acil durumlarda da buradan hizli bir müdahaleyi yapacagiz” dedi.

Kaynak: İHA