Tarsus Belediyesinden Dikkat Çekici Pankart Açiklamasi 'Tarsus Il Oluyor'

Il olmayi bekleyen ilçelerden İçel Tarsus’un Belediye Baskani Haluk Bozdogan, sehrin dört bir yanina “Tarsus Il Oluyor ” ve “Ilimize Hos Geldiniz” gibi dikkat çekici yazilar astirdi.

Tarsus Belediyesinden Dikkat Çekici Pankart Açiklamasi 'Tarsus Il Oluyor'
Tarsus Belediye Baskani Haluk Bozdogan tarafindan baslatilan “Il’le de Tarsus” mücadelesi sürüyor. Türkiye’deki il sayisinin 100’e çikacagi yönünde olusan kamuoyunun beraberinde ilk siralarda Tarsus’un il olacagi dillendiriliyor. Baskan Bozdogan, Tarsus’ta reklam alanlarina asilan billboardlarda ise müjdeleyici mesaji verdi. Sehrin dört bir yanina “Tarsus Il Oluyor ” ve “Ilimize Hos Geldiniz” gibi dikkat çekici yazilar astirdi.

Tarsus’un il olmasi için kentin meslek odalari, STK’lar ve basin mensuplari ile ‘Il’le de Tarsus’ diyerek çalismalara baslayan Baskan Bozdogan, bu konuda hem görüsmeler hem de lansman yaparak ilçenin uzun yillardir hak ettigi degeri almasi için verdigi büyük ugraslarin sonuç vermesine az kaldigi ifade edildi.

Tarih boyunca ilkleri yasayan kadim kent Tarsus’un neden il olmasi gerektigine deginen Baskan Bozdogan, "Bir kent düsünün, gerek tarihiyle, gerek tarimiyla, gerekse turizmiyle, daglariyla, ovasiyla, dört mevsim yasamasiyla ve ilkleri yasayan bir kent olmasiyla biliniyor. Biliyorsunuz elektrigin ilk verildigi kent Anadolu’da Tarsus ve Anadolu’nun Mezopotamya’ya açildigi bir yer. Sanayisi bir taraftan, lojistik bir merkezi olmasi bir taraftan ve 400 bini geçen nüfusuyla il olmayi çoktan hak eden bir kent. Insallah hayirlisi olur. Il’le de Tarsus sloganini özellikle deklare etmemizin tek bir nedeni vardi. Bu kent kendi gelecegini kendi çizsin. Emin olun biz bize yeteriz derken özellikle söylerken bu kentte her seye sahip oldugumuzu belirtiyoruz. Özellikle de en önemlisi bütün dinlerin ortak bulusma yeri yani gerek Musevilik gerek Hristiyanlik gerekse Müslümanligin yasandigi kadim topraklarda yasiyoruz. Elbette böyle bir kente de yakisan il olmasi. Insallah hayirlisiyla da il olacaktir mutlaka” dedi.

Kaynak: İHA