Sinava Geç Kaldi, Gözyaslarini Tutamadi

Bursa’da Yüksekögretim Kurumlari Sinavina (YKS) geç kalan ögrenci gözyaslarini tutamadi. Bir diger üniversite ögrenci adayi ise içeri girebilmek için okul kapisindan görevlilere seslense de sonuç alamadi.

Sinava Geç Kaldi, Gözyaslarini Tutamadi
Ögrencilerin geleceklerini belirleyecek YKS sinavina yetismek için verdikleri sinav kameralara yansidi.

Türkiye genelinde 17-18 Haziran 2023 tarihlerinde yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nda (YKS) ögrencilerin 2 günlük maratonu basladi.

Sinavda istedikleri üniversite ve bölümleri kazanmak isteyen ögrenciler Bursa’da sabah saatlerinde sinava girecekleri okullara gelmeye basladi.

Ilk oturumda sinav salonuna giris saati 10.00’a dakikalar kala okullara yetismek isteyen ögrencilerin de kosusturmalari kameralara yansidi. Bir ögrenci taksicinin yanlis okula getirdigini iddia ederek sinava giremedigi için gözyaslarini tutamadi. Sinava girmek isteyen bir diger vatandas ise kimligini unuttugu için sinava geç kaldigini ifade ederek, okul kapisindan güvenlik görevlilerine bagirsa da sonuç alamadi. Bursa genelinde sinav saatine 1 saat kala yollara dökülen bir çok ögrenci ve veli sikisan trafik yüzünden gidecekleri okullara zamaninda varamadi. Çok sayida ögrenci kapilarin kapanmasina saniyeler kala sinava yetisebildi.

Yaninda cep telefonu getiren bazi ögrenciler telefonlari sinav salonlarina alinmayinca telefonlarini sinav süresince emanet birakabilecek birilerini aradi. Son anlarda telefonu yüzünden içeriye giremeyen bir genç telefonunu taksi duragina birakip son saniyelerde sinava yetisti. Çok sayida ögrenci ise sinava girecegi okula bir kaç gün öncesinden gidip tespit etmedigi için okullari karistirdi. Atatürk Anadolu Lisesi yerine Cumhuriyet Anadolu lisesi ve Bursa Anadolu Lisesine gelen ögrenciler geldikleri okullarin yanlis oldugu söylenince büyük bir sok yasayip acele ile okuldan çikip gitmeleri gereken okullara yetismeye çalistilar. Okul önünde toplanan veliler ise kosmaktan yorgun düsüp ayni zamanda sinava yetisebilmek için saniyelerle yarisan gençlere "haydi, haydi çabuk, az kaldi" diye seslenerek destek verdi. Okullarin saat 10:00’da kapanan bahçe kapilarindan son anda içeriye giren gençler yarisi burun farkiyla kazanan yaris atlarini aratmadi.

Sinava giren ögrencilerin yakinlari ise okullarin çevresinde Kuran-i Kerim okuyarak dua etti. Bir vatandas ise yolun ortasinda bulunan yesilliklere yatarak sinav sonucunu bekledi. Kizinin sinava girdigi için heyecanli oldugunu belirten bir baba, YKS’nin herkese hayirli olmasini temennisinde bulundu.

Ölçme, Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM), 17-18 Haziran’da yapilacak Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) 3 milyon 527 bin 463 adayin basvurdugunu açikladi.

Adaylar, TYT ve AYT için saat 10.00’dan sonra, YDT için 15.30’dan sonra sinav binalarina alinmayacak.

Ayrica kimlik kartini kaybeden, nüfus cüzdani olmayan veya nüfus cüzdaninda kimlik numarasi, fotograf bulunmayan adaylar için il/ilçe nüfus müdürlükleri sinav günleri açik bulundurulacak.

Bursa’da sinav için bin polis de görev yapiyor.
Kaynak: İHA