Ögrencilerin Yetistirdigi Ilk Arpa, Salonda Satildi

Edirne’nin Kesan ilçesinde, TOBB Proje Okulu Kesan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarim Bölümü ögrencileri tarafindan 8 dönümlük bir alanda yetistirilen arpa ürünü, Kesan Ticaret Borsasi’nda gerçeklestirilen salon satisinda, sembolik açik artirma usulüyle kilogrami 30 liradan satildi.

Ögrencilerin Yetistirdigi Ilk Arpa, Salonda Satildi
TOBB Proje Okulu Kesan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Tarim Bölümü ögrencileri tarafindan, Kesan-Mecidiye yolu üzerinde, 8 dönümlük tarlada yetistirilen arpa ürünü hasat edildi. Ögrencilerin ekim yaptigi tarlada baslatilan hasadin sonunda, 3 tona yakin arpa elde edildi. Kesan Kaymakami Cemalettin Yilmaz, Ilçe Milli Egitim Müdürü Ilhan Saz ile STK temsilcilerinin de katildigi hasat sonrasinda, hasat edilen arpa, salon satisi için Kesan Ticaret Borsasi’na getirildi.

Yapilan açik artirmali sembolik salon satisi baslangiç deger fiyati 5 TL olarak açikladi.

Yapilan açik artirmada 30 TL/kilogram fiyat veren Ali Kurt, ögrencilerin yetistirdigi tarladan çikan 2,6 ton arpayi satin aldi. Satistan elde edilecek gelir, tarim bölümünün üretiminde kullanilacagi bildirilirken, satis sonunda yine tarim bölümü için çesitli hediyeler takdim edildi.
Kaynak: İHA