Mersin Büyüksehir Belediyesi YKS'ye Giren Ögrencileri Yalniz Birakmadi

İçel Büyüksehir Belediyesine bagli Sosyal Hizmetler Dairesi ekipleri, 37 okulun önüne stant kurarak YKS’ye giren ögrencilere ve ailelerine su ikram etti.

Mersin Büyüksehir Belediyesi YKS'ye Giren Ögrencileri Yalniz Birakmadi
Büyüksehir Belediyesi, İçel’de toplam 37 okul önünde su dagitimi yapti. Ekipler, hem yaya hem de araçlariyla gelen aileleri okul girislerinde bekleyerek önce basarilar diledi, ardindan su ikram etti. Yil boyunca 10 ilçede 11 Egitim ve Ögretimi Destekleme Kurs Merkezinde 4 bin 837 ögrenciyi üniversiteye hazirlayan ögretmenler de stantlarda yer alarak yarisin son turundaki ögrencilerin yaninda oldu. Ekipler, 18 Haziran Pazar günü de okul önlerinde su dagitimi yapacak.

“Amacimiz onlarin heyecanlarina ortak olmak ve yanlarinda oldugumuzu göstermek”

Büyüksehir Belediyesi Egitim Ögretimi Destekleme Kurs Merkezleri, Akdeniz Kurs Merkezi Sorumlusu Tugçe Kesici, “İçel Büyüksehir Belediyesi Egitim Ögretimi Destekleme Kurs Merkezleri olarak 10 ilçede 11 kurs merkezimizde bu yil 4 bin 837 ögrencimizi üniversite sinavina hazirladik. Bu sene ögrencilerimiz açikçasi çok yogun ve zor bir yil geçirdiler. Biz onlari ders programlari, yogun etüt çalismalari, her hafta tekrarladigimiz deneme sinavlariyla destekledik. Bunlarin yani sira seminerler, yarismalar, motivasyon konserleriyle onlarin yaninda olduk. Ama bu süreç bitmedi. Bugün onlarin en heyecanli günleri. Biz İçel’de üniversite sinavinin gerçeklestigi 37 okulumuzda ögrencilerimizin bir yildir gördükleri, tanidiklari, sevdikleri ögretmenleriyle birlikte onlara su ikraminda bulunduk. Aslinda buradaki amacimiz onlarin heyecanlarina ortak olmak ve onlarin yaninda oldugumuzu göstermekti. Onlara basarilar diliyoruz ve onlardan güzel sonuçlar bekliyoruz” dedi.

Sinava ikinci kez girdigini ve tip fakültesi hedefledigini söyleyen ögrenci Ceren Yalçin, “Ben belediyenin sinavlarina da giriyordum Erdemli Kurs Merkezinde. Dilek hocamizi çok seviyorum, bayagi yardimci oldular sinav açisindan ve kitap açisindan” diye konustu.

Kaynak: İHA