Mahallelinin Belediye Tarafindan Satisa Çikartilan Arsa Tepkisi

Mülkiyeti Egirdir Belediyesine ait, Yenimahalle 552 ada, 7 parselde kayitli, 908,48 metrekare arsanin Egirdir Belediyesi tarafindan satisa çikarilmasi, mahalle sakinlerinin tepkilerine neden oldu.

Mahallelinin Belediye Tarafindan Satisa Çikartilan Arsa Tepkisi
Isparta’nin Egirdir ilçesi Yenimahalle girisinde bulunan ve halen bir kismi çift yol olarak da kullanilan arsa, 7 milyon 725 bin TL muhammen bedel üzerinden, 19 Haziran 2023 Pazartesi günü kapali teklif usulü (artirma) ile satisa çikacak. Arsanin satilarak bina yapilmasina karsi çikan Yenimahalleliler, 4 kat imar bulunan arsaya bina yapildigi takdirde bu alanin beton yiginina dönüsecegini, mahallenin adeta nefes aldigi bu alanin yok olacagini belirterek Belediye Baskanliginin bu ihaleden vazgeçmesini istediler.

Konuyu görüsmek üzere Belediye Baskani Veli Gök’ü ziyaret ettiklerini belirten Yenimahalle sakinlerinden Haci Nurullah Cos, "Her sey para degil" diyerek tepkilerini dile getirdi. Haci Nurullah Cos, konu ile ilgili olarak yaptigi açiklamada sunlari söyledi:

“Mahallemiz Rahmetli Adnan Menderes zamaninda yapildi. Mazisi 62 yillik. Tarihi Yenimahalle meydanimiz, bir tarafinda okul, bir tarafinda cami, bir tarafinda Menderes Mahallesine gidis yollari, Yenimahalle, Sekibag Mahallesi’nin bütün duraklarini ihtiva eden bir alan olmasina ragmen, edindigimiz bilgiye göre Egirdir Belediyesi bu alani satisa çikarmis. Bundan çok üzüntülüyüz. Çünkü burasi bütün halkimizin hava aldigi, göl manzarasini seyrettigi tarihi bir alan. Allah korusun bir deprem olmasi durumunda, bütün halkin toplanacagi, toplanma alanidir."

"Hukuki süreç baslattik"

Yenimahalle sakini Nurullah Cos, "Bir vatandas olarak bu ihalenin yapilmamasini istiyorum. 2014 yilinda dönemin belediye baskani da ayni seyi yapti. Ve biz mahkemeye verdik, mahkeme bizim lehimize karar verdi. Bizler yine simdi bu ihalenin iptal olmasi için hukuki süreci baslattik” diye konustu.



"Mahallenin nefesi kesilir"

Emekli Ögretmen Nurten Yüceer de mahalle sakinleri olarak buraya bina yapilmasini istemediklerini ifade etti.

Yüceer, “Mahallemiz çok güzel ve çok seviyorum. Mahallemizin can damari olan bu meydana insaat yapilacak. Bu is mahalle girisinde yapilacak bir is degil. Nefes alanimiz maalesef kisitlaniyor. Tam karsisinda okul var. Okul oldugu için sabah, öglen ve aksam üstü gidis dönüs araç trafigi çok oluyor. Daha dün surada bir kaza meydana geldi. Yol daraldigi zaman kazalar daha çok olacaktir. Bu önlenemez" diye konustu.

Mahalle sakinlerinden Zinet Ünlü ise, “Mahalle sakinleri olarak hepimiz karsiyiz. Herkes kendi çikarini düsünüyor ama bizler de oturdugumuz yeri düsünmek zorundayiz" seklinde konustu.



Belediye meclisi karari

1980 yilindan beri çesitli imar tadilatlariyla bu alanin imara açildigini dile getiren Yenimahalle Muhtari Özer Öztürk, “Belediyemiz 1980 yilinda imar tadilati yapiyor 2 kat olarak, daha sonra 2014 yilinda dönemin Belediye Baskani tekrar imar tadilati yaparak 6 kata çikariyor. Nurullah Cos ve rahmetli Seref Ünlü imar tadilatina itirazda bulunuyorlar ve 6 kattan, 4 kata düsürülüyor. En son durumu 4 kat imarli olarak ihale ile satisa çikariliyor. Belediye meclisi bir karar almis. Belediye Baskani söz konusu arsanin bir kereye mahsus ihaleye çikarilacagini, ikinci kez ihaleye çikmayacagini söyledi” diye konustu.

Kaynak: İHA