Kardesini Sinava Yetistirdi, Kendi Geç Kaldi

Bursa’da YKS’nin ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Sinavina kardesini yetistiren 19 yasindaki ögrenci, 4 dakika ile kendisi geç kalinca sinava alinmayip bir yili heba oldu. Sinava giremeyen agabey, “Kardesimin sinavi kazanmasi beni motive eder” dedi.

Kardesini Sinava Yetistirdi, Kendi Geç Kaldi
Tüm Türkiye’de milyonlarca ögrencinin hazirlandigi üniversite sinavinin ilk oturumu gerçeklestirildi.

Kimi ögrenci sinava son anda yetisirken, kimi de birkaç dakikayla geç kaldi. Bir yandan çalisan bir yandan da egitim hayatini devam ettirmeye çalisan 19 yasindaki Muhammet Aslan kendisinden bir yas küçük olan kardesini kendisi gibi üniversite sinavina girecegi okula götürdü. Ardindan kendisinin sinava girecegi okula kosan Aslan, sinav saatini 4 dakikayla kaçirip kapidan içeri alinmadi. Çevredekilerin teselli ettigi Aslan, “Ben geç kaldim, kardesimi yetistirdim. Onun sinavdan alacagi güzel sonuç beni motive eder” diye konustu.

Fedakar abi Aslan, “Kardesimin sinava girecegi okul ile benim sinava girecegim okulu ayril yerlere vermisler. Bende onu sinava girecegi okula götürdüm. Daha sonra kendim sinava girecegim okula kostum ama 4 dakikayla geç kaldigim için alinmadim. Çok üzüldüm. Beni motive eden tek sey kardesimin alacagi güzel bir sonuç” diye konustu.

Aslan, yetkililerden trafigi de göz önünde bulundurarak sinava girecek ögrencilerin evlerine yakin okullara yönlendirilmesine yönelik düzenleme konusunda ricada bulundu.
Kaynak: İHA