HDP Önündeki Ailelerin Umutlu Bekleyisi Bin 384. Gününde

Çocuklarinin terör örgütü PKK mensuplari tarafindan kandirilarak daga kaçirildigini iddia eden ailelerin evlat nöbeti kararlilikla devam ediyor.

HDP Önündeki Ailelerin Umutlu Bekleyisi Bin 384. Gününde
3 Eylül 2019 tarihinde farkli kentlerden Diyarbakir’a gelerek oturma eylemi baslatan ailelerin evlat direnisi HDP il binasinin önünde bin 384 gündür umutla sürüyor. Evladi için 3 senedir oturma eylemi yapan Bedriye Uslu, 6 senedir oglu Mahmut’tan herhangi bir haber alamadigini söyledi.



Çocugu için her gün HDP önündeki evlat nöbeti çadirina gelen Uslu, evladini alana kadar oturma eyleminde kararli oldugunu belirterek, “Oglum Mahmut için sabahlari çadirin yolunu tutup geliyorum. Rabbim buna sebep olanlara hakkimizi birakmasin. Çocugum sabah okula ders için gitti, geri gelmedi. HDP tarafindan oglum kandirilarak götürüldü. Ne haklari vardi da çocuklarimizi bizden ayri koydular. Çocuklarimizi dagda tasta resmen mahkum ettiler. 6 senedir oglumdan herhangi bir haber almadim. Evlat nöbetine basladigimdan beri yine haber alamiyorum. Derdimizden daha büyük bir dert yoktur. Onlarda hiç mi merhamet ve vicdan yok. Kirli ellerini çocuklarimizin üzerinden çeksinler. Artik bu çilemiz bitsin. Oglum eger beni görüyorsan gel, devletimize teslim ol” dedi.

Çocugunun HDP’liler tarafindan kandirilarak kaçirildigini ileri süren Güzide Demir, ‘teslim ol’ çagrisinda bulundugu Aziz için evlat direnisinde kararli oldugunu ifade etti.

Demir, sunlari kaydetti:

“Yaklasik 4 senedir çocuklarimiz için çadirin yolunu tutuyoruz. Çocuklarimizi alana kadar buradan bir yere ayrilmayacagiz. HDP’liler benim oglumu kandirip kaçirdi. Oglum sabah disari çikti daha artik geri dönmedi. 8 senedir oglumun pesindeyim. Oglumu dagda tasta mahkum ettiler. Yetim oglumdan ne istediler. Oglum artik gel, güvenlik güçlerimize teslim ol.”
Kaynak: İHA