Hatay'da Larva Ve Uçkunla Mücadele Çalismalari Sürüyor

Hatay Büyüksehir Belediyesi Saglik ve Sosyal Dairesi Baskanligina bagli Ilaçlama, Hasere ve Vektörle Mücadele ekipleri, gece ve gündüz larva ile uçkunla mücadeleyi sürdürdürdügü bildirildi.

Hatay'da Larva Ve Uçkunla Mücadele Çalismalari Sürüyor
HBB ekipleri Iskenderun’daki tüm mahalle ve sokaklarda, gündüz larva ve hasere, gece ise uçkunla mücadelesini 7 gün 24 saat çalisma esasina uyarak gerçeklestiriyor. Yasanan deprem felaketi sonrasinda su ve benzeri birikintilerin sivrisinek yatagi ve hasere üreme noktasi olusturduguna dikkat çeken yetkililer, çalismalarini büyük bir titizlik ve gayretle sürdürdüklerini ifade etti.

Iskenderun ilçesinde bulunan 45 mahallede etkin bir sekilde çalistiklarina dikkat çeken belediye yetkilileri vatandaslardan gelen özellikle sivrisinek sikâyetleri ile taleplerini yerine getirme gayreti içinde olduklarini açikladi.

Hatay Büyüksehir Belediyesi olarak tüm ilçelerde ilçe belediyeleri ile ortaklasa ve koordineli bir sekilde larva ve uçkunla mücadele konusunda çalisma yaptiklarini vurgulayan yetkililer, sosyal medyada yapilan haber ve yorumlarin bilgi kirliligi olusturdugunu söyledi.



Asrin felaketi olarak adlandirilan deprem sonrasinda Hatay Valiliginin aldigi kararda, ilçe belediyelerinin de bu çalismalarda etkin yer almasi belirtilmesine ragmen, büyüksehir belediyesinin bu konuda çalisma yapmadigi ve yetersiz kaldigi seklindeki yorumlarin haksiz, kamuoyuna yaniltmaya yönelik oldugunu kaydeden yetkililer, her zaman görev bilinci ve sorumluluk içinde çalismalar yaptiklarini vurguladi.

Büyüksehir belediyesi olarak Iskenderun’da 45 mahalle ve sokaklar ile bu bölgelerde bulunan çadir ve konteynir kentlerde gece ve gündüz ilaçlama yaparak mücadeleyi sürdürdüklerini hatirlatan yetkililer, vatandaslarin huzur ve refahi için çalismalarini araliksiz devam ettireceklerini açikladi.

Kaynak: İHA