Erciyes'te Yaz Dolu Dolu Geçecek

Kis turizminde Türkiye’nin önemli merkezlerinden olan Erciyes Kayak Merkezi’nde yaz sezonu da ziyaretçiler için düzenlenen etkinliklerle dolu dolu geçecek. Yaz faaliyetleri ile ilgili bilgiler veren Erciyes AS Genel Müdür Yardimcisi Zafer Aksehirlioglu, “Misafirlerimizin güzel vakit geçirmeleri için bütün ortami hazirliyoruz” dedi.

Erciyes'te Yaz Dolu Dolu Geçecek
Kisin ardindan yaz faaliyetleri için de çalismalara basladiklarini söyleyen Erciyes AS Genel Müdür Yardimcisi Zafer Aksehirlioglu, “Bildiginiz üzere Kayseri Büyüksehir Belediyesi, burada uyguladigi Master Proje ile birlikte Erciyes Dagi’ndan 4 mevsim tim faaliyetleri yapmak üzere burayi yönetmek üzere kuruldu Erciyes AS, burada temel olarak kis faaliyetleri, kayak, snowboard ve diger kis sporlari basta olmak üzere sonrasinda da kis bitiminde yaz faaliyetlerine dönüyoruz. Kisin kar biraz geç yagmasina ragmen yine de bizim suni karlama sistemimizle pistlerimizi açip Aralik ayi içerisinde kayak severleri davet etmistik. Sezon bittikten sonra tabii hedeflerimize yakiniz ama özellikle yasadigimiz büyük felaket kisin sonuna denk gelmesine ragmen biraz etkiledi. Bunun disinda yine her yil oldugu gibi yine 2 milyonun üzerinde bir ziyaretçimizle bu sezonu da kapatacagiz” dedi.

Aksehirlioglu, yazin da misafirlerin doganin tadini çikarmasi için etkinlikler düzenlediklerini söyleyerek, “Kis sezonundan sonra simdiki geçis döneminden sonra da yaz faaliyetlerimiz baslayacak. Burada özellikle yüksek irtifa kampimiz yine Büyüksehir Belediyesinin yaz faaliyetleri çerçevesinde hazirladigi faaliyeti olanlar devam ediyor olacak, hem de yenileri devreye girecek. Bunun disinda bizim yine Erciyes AS olarak organize ettigimiz çadir kamp alani, zirve tirmanislari gibi etkinliklerimiz olacak. Ayrica yine Erciyes’in kuruldugu günden bugüne kadar özellikle etkili hale getirmeye çalistigimiz bisiklet faaliyetlerimiz var. Su anda takimlarimiz burada kamp yapiyor, bunlar Temmuz ayi içerisinde yine burada düzenledigimiz yarislara katilacaklar. Ayni sekilde kosu yarislarimiz var yine. Özellikle yazin biraz daha havalarin isinmasiyla birlikte misafirlerimizi, dogaseverlerimizi, kamp yapmak isteyenleri, Erciyes’te temiz hava almak isteyenleri buraya davet edecegiz. Gurbetçilerimiz yine özellikle yogun ilgi gösterecekler. Bilindigi gibi gondol dedigimiz 2 adet kapali kabin sistemimiz var. Biri Hacilar Kapi’da biri Tekir Kapi’da ve bunlar yaz kis sürekli çalismakta. Dolayisiyla yazin da burada hava almak isteyen, keyifli vakit geçirmek isteyen tüm misafirlerimizi hem Kayseri içinden hem de disindan bekliyor olacagiz. Bizim hem kisa hazirlik yaptigimiz bakim çalismalarimiz zaten su anda basladi kis biter bitmez. Bir yandan ekip arkadaslarimiz onlari yaparken, diger taraftan da gelecek misafirlerimizin burada güzel vakit geçirmeleri için bütün ortami hazirlamis olacagiz” ifadelerini kullandi.
Kaynak: İHA