Elbistan'da Depremzede Esnaflara 83 Geçici Isyeri Daha Teslim Edildi

Kahramanmaras’in Elbistan ilçesinde, ticari hayatin yeniden ayaga kalkmasi için baslatilan çalisma çerçevesinde kurulumu tamamlanan 83 geçici isyerinin anahtarlari, hak sahibi esnaflara teslim edildi.

Elbistan'da Depremzede Esnaflara 83 Geçici Isyeri Daha Teslim Edildi
Elbistan Kaymakamligi ve Elbistan Belediyesi’nin AFAD destegi ile hayata geçirdigi konteyner çarsi projesindeki ilk 83 geçici isyerleri esnaflara teslim edildi. Candargazi Ishani’ndaki 18, Ahmet Karacabey Caddesi’ndeki 65 konteyner dükkandaki esnaflarin yararlandigi belirtildi.

Ahmet Karacabey Caddesi geçici isyerlerinin anahtar teslim töreni, Milli Egitim Misaki Milli Konferans Salonu’nda yapildi. Törene, Diyarbakir Valis Yardimcisi Elbistan Kaymakam Vekili Murat Yildiz, Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz ve konteyner kent ve çarsilarin koordinatör kaymakami Özgür Isçimen katildi.

Törende ilk olarak, depremden önceki isyerini kaybeden esnaflara, eski dükkanlarinin oldugu noktaya birakilan 43 konteynerler teslim edildi. Eski dükkanlarinin oldugu yerde agir hasarli bina olmasi ve mahkeme süreci nedeniyle 22 esnafa da ayni cadde üzerindeki konteyner isyerleri noter kurasi ile verildi.

Esnaflara anahtarlarinin teslimi öncesinde degerlendirme yapan Elbistan Kaymakam Vekili Murat Yildiz, sehre yeni geçici esnaf çarsilari kazandirmayi sürdürdüklerini söyledi.



Toplamda 83 adet geçici isyerini teslim etmenin sevincini yasadiklarini vurgulayan Yildiz,“Kaymakamligimiz, Elbistan Belediyesi ve AFAD’in isbirliginde Candargazi Ishani’nda depremden önce faaliyet gösteren esnaflarimiza 18 geçici isyerlerini teslim etmistik. Elbistan’imizin ticari yasaminda önemli bir islevi olan Ahmet Karacabey Caddesi’nde 65 esnafimiza anahtarlarini veriyoruz. Diger cadde ve noktalardaki konteyner çarsilarimizin esnaflarimiza teslimi kisa süre içerisinde gerçeklesecek. Hizla ve elbirligi ile Elbistan’imizda ticari yasami da ayaga kaldirmak için omuz omuza vererek çalismaya devam edecegiz. Emek veren çalisma arkadaslarimiz ve sabirla bizlere destek olan esnaflarimiza tesekkür ediyoruz. Esnaflarimiza hayirli isler, bol kazançlar diliyoruz” dedi.

Elbistan Belediye Baskani Mehmet Gürbüz ise, depremin etkilerinin hizli bir sekilde ortadan kaldirilmasi için yogun bir çaba harcadiklarina degindi.

Hem barinma ihtiyaçlarini hem de esnaflarin taleplerini karsilamak için aktif bir süreç yürüttüklerine vurgu yapan Baskan Gürbüz, “Ticaretin saglikli bir sekilde devam etmesi için esnaflarimiza destek olmaktan büyük bir gurur duyuyoruz. Teknik düzeyde günlerce çalismalar yaptik. Esnaflarimizin eski yerinde kalmalarini sagladik. Diger esnaflarimiz için de farkli noktalara konteyner biraktik. Sorununuz olursa bizler orada olacagiz. Ahmet Karacabey Caddesi örnek olacak. Hiç kimse disarida kalmayacak. Diger caddelerimize de konteynerler yerlestiriliyor. Islerinizin bereketli ve basarili olmasi dilegiyle hepinize hayirli olsun” seklinde konustu.

Konusmalarin ardindan esnaflara geçici isyerlerinin anahtarlari verildi.

Kaynak: İHA