Depremde Her Seyini Kaybeden Malatyali Genç, Elazig'da 1 Dakika Ile Sinava Giremedi

Kahramanmaras’ta 6 Subat’ta meydana gelen yikici depremlere Malatya’da yakalanan Ali Mert Deniz, Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi’ne (TYT) girmek için Elazig’a geldi. Trafik yogunlugundan dolayi sinava geç kalan Deniz, yetkililerden yardim istedi.

Depremde Her Seyini Kaybeden Malatyali Genç, Elazig'da 1 Dakika Ile Sinava Giremedi
Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’nin (YKS) ilk oturumu olan Temel Yeterlilik Testi (TYT) bugün Türkiye genelinde 10.15 itibariyla basladi.

Yetkiler tarafindan kimlik kontrolü ve üst aramasinin ardindan ögrenciler tek tek sinavin yapilacagi binaya giris yapti. Ögrencilerin aileleri ise heyecanli bir sekilde okul bahçesi ve girisinde çocuklarini bekledi. Sinava giris öncesinde aileler çocuklarina sarilarak basarilar diledi. Sinav için Malatya’dan gelen depremzede genç Ali Mert Deniz ise, asiri trafik yogunlugundan dolayi geldigi okulda sinava 1 dakika geç kaldigi için içeri alinmadi. Sinava giremedigi için yetkililerden yardim isteyen Deniz, “Elazig’da kalacak yerim olmadigi için erkenden gelemedim. Trafik de yogun oldugu için geç kaldim” cümlelerini kullandi.

Malatya merkezden sinav için geldigini belirten Ali Mert Deniz, “Evimiz ve is yerlerimiz yikildi. 1 dakika geç kaldigim için almiyorlar. Depremzedeyim zaten, her seyimiz gitmisti 1 dakika içerisinde de hayatimiz gitti. Yapacak bir sey yok. Bir seylerin yapilmasini rica ediyoruz. Bir iki dakikaya bagli olarak gelecegimiz yok olmasin. Trafikten dolayi geciktim. Malatya’nin girisi komple kapaliydi burada da kalacak yerim olmadigi için önceden gelemedim. Maddi olarak zaten bitmisiz. Bu sekilde geldik ama olmadi” dedi.

Kaynak: İHA