Deprem Bölgesi Osmaniye'de Ögrencilerin YKS Heyecani

Kahramanmaras merkezli depremlerden etkilenen Osmaniye’de Yüksekögretim Kurumlari Sinavi’na (YKS) hazirlanan ögrenciler bugün sinava girdi. 5 dakika geç kalan ve sinava girmek isteyen genç, “Agabey Dörtyol’dan geliyorum bir güzellik yap" diyerek kapida bulunan görevlileri ikna etmeye çalisti ancak basarili olamadi.

Deprem Bölgesi Osmaniye'de Ögrencilerin YKS Heyecani
Ülke genelinde oldugu gibi depremin merkezi Osmaniye’de de ögrenciler YKS’ye girdi. YKS’nin ilk oturumu Temel Yeterlilik Testi (TYT) dolayisiyla sinav yerlerine gelen ögrenciler, kontrollerin ardindan okullara alindi. Kapilarin kapatilmasina dakikalar kala, bazi ögrenciler sinav yerlerine kosarak girmeyi basardi. Ögrenciler sinavda ter dökerken, disarida ise aileler çocuklarinin heyecanina ortak oldu.

"Bir güzellik yapin abi"

Osmaniye Anadolu Lisesinde de ögrenciler sinava girdi. Burada sinava giris saatini 5 dakika geçtikten sonra bir genç geldi. Sinava geç kalan ögrenci, kapanan kapiyi çalarak içeri girmek istedi. Sinava girmek isteyen genç , “Agabey Dörtyol’dan geliyorum bir güzellik yap" diyerek kapida bulunan görevlileri ikna etmeye çalisti ancak basarili olamadi. Sinava giremeyen genç, okuldan ayrildi.

Düziçi’nde ilk sinav heyecani

Ölçme Seçme ve Yerlestirme Merkezi (ÖSYM) ile yapilan görüsmeler sonucu Düziçi ilçesinde de bu yil ilk defa üniversite sinavi düzenlendi.

Daha önce adaylarin Osmaniye merkez ve yakin çevredeki ilçelere sinav için gittigi Düziçi bu yil yapilan Yüksekögretim Kurumu Sinavlari (YKS) Temel Yeterlilik Testi (TYT) sinavina ilçede bulunan okullarda yapildi.

Sinava giren ögrenciler, durumdan çok memnun olduklarini artik il merkezine gitme sorunlarinin kalmadigini kaydetti.

Çocuklarinin sinav heyecanina ortak olan veliler de daha önce Düziçi’nden sinav için il merkezine gittiklerini ve magdur olduklarini belirterek bu sene ilk defa ilçelerinde yapilmasiyla mutlu olduklarini ifade etti.

Kaynak: İHA