Biden Konusmasini 'Tanri Kraliçe'yi Korusun' Diyerek Tamamladi

ABD Baskani Joe Biden, yönetiminin silahlanma sorunuyla mücadelesini anlattigi konusmasini, "Tanri Kraliçe’yi korusun" diyerek bitirdi. Biden’in gaf mi yoksa espri mi yaptigi anlasilamadi.

ABD Baskani Joe Biden, Connecticut eyaletinde düzenlenen Daha Güvenli Topluluklar Ulusal Zirvesi’ne katildi.

Zirvede konusan Biden, geçtigimiz yil Cumhuriyetçi Parti’nin destegiyle kabul edilen silah kontrolü yasasinin son 30 yilda atilan en ciddi adimlardan biri oldugunu ifade etti.

Biden, “Ama benim için ve çogunuz için asil mesele su. Bu önemli bir ilk adim. ABD’de bir okulda, markette, geçit töreninde veya bir yerde haberleri açip baska bir trajedi gördügünüzde bunun (yasanin) yeterli olmadigini hissettiginizi biliyorum. Dürüst olmak gerekirse ben de öyle hissediyorum. Yine de gerçekler bize umut etmek için sebep sunuyor. Bu yil simdiye kadar ülke çapinda birçok büyük sehirde cinayetler azaldi. 30 yilin en anlamli silah güvenligi yasasini çikardik. Silah kaçakçiligini ilk kez açik bir sekilde federal bir suç haline getirdik. Bu yasa 1 yil önce yürürlükte olsaydi hayatlar kurtarilabilirdi. Simdi yürürlükte ve bugün hayat kurtariyor” seklinde konustu.

Biden ayrica, silah lobilerini hedef aldi. “Bu ülkede saldiri silahlarini yasaklayacagiz” diyen Biden, “Silah üreticilerini sorumlu tutacagiz. Silah endüstrisini yenecegiz. Arkalarindaki büyük paralari ve ayaga kalkip harekete geçmeyi reddeden politikacilari yenecegiz” ifadelerini kullandi.

“Tanri Kraliçe’yi korusun”

Biden silahlanma sorunuyla ilgili yaptigi konusmasini, “Tanri Kraliçe’yi korusun adamim” seklinde tamamladi. Biden’in bu sözleri hizla sosyal medyada yayildi. Çok sayida sosyal medya kullanicisi Biden’in ne demek istedigini anlamadiklarini belirtti.

Biden’in gaf mi yoksa espri mi yaptigi bilinmiyor.

Öte yandan Biden boslukla tokalasmasi, düsmesi ve dil sürçmeleriyle sik sik gündem oluyor.
Kaynak: İHA