Baskan Karalar Açiklamasi 'Üreticilerimize Her Türlü Destegi Vermeye Devam Edecegiz'

Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar’in katilimiyla Saimbeyli Mezbahanesi hizmete baslatildi, taziye evi ve kadin çiftçiler kooperatifi açildi, lavanta yagi damitma tesisinin temeli atildi.

Baskan Karalar Açiklamasi 'Üreticilerimize Her Türlü Destegi Vermeye Devam Edecegiz'
Adana Büyüksehir Belediye Baskani Zeydan Karalar, Saimbeyli ve Feke ilçelerinde bir dizi ziyaret ve açilis gerçeklestirdi. Saimbeyli’de açilisi yapilmis ama yillardir bir türlü hizmete giremeyen Saimbeyli Mezbahanesi’nin Adana Büyüksehir Belediyesi’nce halka hizmete baslatilmasi nedeniyle düzenlenen törene katilan Baskan Karalar, yenilenen, teçhizati alinan, iç donanimi yeniden saglanan tesisi, halkin hizmetine sunmanin mutlulugunu yasadiklarini söyledi.



Saimbeyli Belediye Baskani Mustafa Sahin Gökçe, siyasiler, muhtarlar, üreticiler, bürokratlar ve halkin katildigi törende konusan Baskan Karalar, “Açilisi yapilan ama bir türlü hizmete giremeyen tesisi, Saimbeyli Belediye Baskanimizdan bize devretmesini istedik. Çürümesin, halka hizmet verilsin istedik. O da bize devretti ve biz eksiklerini tamamlayarak isletmeye açiyoruz. Burada Saimbeylili bazi kardeslerimiz ekmek yiyecek. Kaçak kesimin saglikli olup olmadigini bilme sansimiz yok. Mezbahanede veterinerler büyükbas-küçükbas hayvanlarin saglikli olup olmadigini kontrol ettikten sonra kesim yapilacak. Daha önce baslatan ve emek verenlere tesekkür ediyorum. Burasi 3 ilçeden ve çevre köylerden yaklasik 45 bin nüfusa hizmet edecek bir tesis” dedi.

Adana Büyüksehir Belediyesi’nin, hangi köyün, ilçenin, kendilerine ne kadar oy verdigine bakmadan, insan olan her yere hizmet götürdüklerini belirten Karalar, siyasetin de genelde ve yerelde ayristirma dilinden vazgeçmesi gerektigini kaydetti.

Saimbeyli’ye çok hizmet yapildigini ve daha fazlasinin yapilacagini vurgulayan Karalar, asfalttan suya, üreticinin desteklenmesinden taziye evine kadar yogun hizmetin sürecegini söyledi.



Beypinari köyü’nde taziye evi açilisi

Baskan Zeydan Karalar daha sonra Saimbeyli ilçesinin Beypinari köyünde halkla bulustu ve yöre sakinleriyle sohbet etti, ihtiyaçlarini ögrendi, taleplerini dinledi. Burada Baskan Karalar, taziyeevinin açilisini gerçeklestirdi.

Daha sonra Feke ilçesine geçene Baskan Karalar, S.S. Tapaneli Kadin Çiftçiler Tarimsal Kooperatifi’nin açilisini yapti, ardindan Lavanta Yagi Damitma Tesisi’nin temel atma törenini gerçeklestirdi.

Kadinlardan güç aldiklarini ifade eden Baskan Karalar, Feke’ye ve Tapan bölgesine yapilan, yapilacak hizmetlerle ilgili bilgi verdi. Lavanta’nin endüstriyel bir ürüne dönüstürülmesinin önemine deginen Karalar, bundan sonra da bölge halkinin yüzünü güldürecek ne varsa yapmaya hazir olduklarini kaydetti.

Baskan Karalar, “Üreticilerimize her türlü destegi vermeye ve yanlarinda olmaya devam edecegiz. Tarimsal ve kirsal kalkinma projelerimizle üreticilerimize destek oluyoruz” diye konustu.

Kaynak: İHA