Yaz Yagmurlari Yildirim Yanginlarini Arttirdi

Halk arasinda kirkikindi yagmurlari olarak bilinen, yaz basi ve yaz sonu dönemde görülen adini ögleden sonra ikindi vakti yagmasindan alan gök gürültülü yagmurlarlar beraberinde yildirim yanginlarini da getiriyor.

Yaz Yagmurlari Yildirim Yanginlarini Arttirdi
Mugla Orman Bölge Müdürlügünde son günlerdeki yagmurlu havalarla birlikte yildirim kaynakli yangin sayilarinda oldu. Mayis ayi sonu ve Haziran ayi basi döneminde etkili olan yagisli hava nedeniyle 28 adet yildirim yangini meydana geldi.

Mugla Orman Bölge Müdürü Salim Karabulut, yildirim yanginlarinin yaz yagmurlariyla birlikte yasandigini dikkat çekerek, “Yildirim kaynakli yanginlar genelde yaz aylarinda yagisli havalarda ulasimin olmadigi noktalarda meydana gelen yanginlardir. Yildirim olayinin yasandigi tek agaçta baslar ve zamanla yayilma egilimi gösterir. Ekiplerimiz böyle durumlarda karadan ulasim olan noktalara ilk müdahale araçlari ve arazözlerle müdahale edip söndürürler. Ulasimin olmadigi noktalarda çikan yildirim yanginlarina ise hava araçlarimiz müdahale ederek söndürür” dedi.

Kaynak: İHA