Samsun'da Sanayi Bölgesi Göle Döndü

Samsun’un Canik ilçesinde bulunan Eski ve Gülsan Sanayi Siteleri sel sulariyla göle döndü.

Samsun'da Sanayi Bölgesi Göle Döndü
Geceden bu yana devam eden kuvvetli saganak, bir hafta aranin ardindan Samsun’u yeniden vurdu. Bulvarlar, caddeler suyla doldu, sehrin birçok noktasi, selden olumsuz etkilendi. Merkez ilçeleri Canik, Ilkadim ve Atakum sele teslim oldu. Meteorolojinin son ölçümlerine göre Atakum’a 53,2 kilo, Ilkadim’a 52 kilo, Canik’e de 44,7 kilo yagis düstü.

Saatlerdir araliksiz süren saganak, yollari göre çevirdi, alt geçitleri ve bodrum katlari su basti, sanayi bölgesi suyla kaplandi. Canik ilçesinde bulunan Eski ve Gülsan Sanayi Sitelerinin tamami suyla doldu. 100’lerce dükkani su basti. Bazi esnaf tekneyle ulasim sagladi. Bu anlar cep telefonu kameralarina yansidi.

Büyüksehir Belediye Baskani Mustafa Demir ve Canik Belediye Baskani Ibrahim Sandikçi, sanayi esnafini ziyaret ederek ’geçmis olsun’ dileklerini iletti.

"Geçen haftadan daha büyük sel oldu"

Baskan Ibrahim Sandikçi yaptigi açiklamada, “Gece baslayan yagis saat 08.00’e kadar araliksiz devam etti. Geçen hafta olan selden daha büyük bir sel oldu. Sanayi sitesi suyla doldu. Dükkanlar selden olumsuz etkilendi. Samsun Büyüksehir ile birlikte selin zararlarini gidermeye çalisiyoruz” dedi.

Kaynak: İHA