(Özel) 'Uludag' Isimli Tay Annesinin Karnindayken Satildi

Bursa’da rahvan at yaristiran bir kisi "Uludag" isimli taya sahip olabilmek için hamile annesini satin alip 11 ay dogum yapmasini bekledi.

(Özel) 'Uludag' Isimli Tay Annesinin Karnindayken Satildi
Bursa’nin Orhaneli ilçesinde 35 yildir hobi olarak rahvan atçilikla ugrasan Mete Ergin, "Uludag" ismini verdigi ata sahip olmak için Antalya’dan atin annesini satin aldi. 11 ay anne karninda Uludag’in dogmasini bekleyen Ergin, Uludag’a gözü gibi bakiyor.

Atlari çok sevdigini belirten 48 yasindaki Mete Ergin, atlarla yatip kalktigini dile getirdi. 11 yasinda köyden bir amcanin atina binerek en büyük tutkusu ile tanistigini anlatan Ergin, “O zaman ekonomik durumumuz yerindeydi. Okula gitmek istemedigimi söyleyerek babama bir tay aldirdim. O taya binilmiyordu ama bu serüven böyle basladi” diye konustu.

13 yasindan beri de rahvan at yarislarina katildigini vurgulayan Ergin, “Ben bu Uludag’in annesini 2011 yilinda Antalya’dan Mustafa Kara’dan almistim. Türkiye sampiyonu bir kisrakti. Sonra kendi atima çektim ve bu atin dogmasini 11 ay anne karninda bekledim. Su an 6 yasinda ve 6 yildir askla bu atimi seviyorum” dedi.

Atlarla arasindaki bagin çok güçlü oldugunu ve bazen yemek yemeyi bile unuttugunu söyleyen Ergin, “Atlarin yanindayken eve gitmeyi bile unutuyorum. Üzerine bindigim zaman bir bütün oluruz. Ata binmek bir arabaya binmek gibi degildir. Ruhen atla anlasabiliyorsaniz, istediginiz gibi onu yönlendirebilirsiniz. Ben atlari Allah’in dilsiz kullari olarak nitelendiriyorum. Bunun annesinden iki tane kisrak aldim. Uludag’in bir kiz kardesi ve bir ablasi var. Kuzenleri de oldu. Uludag’i birakip onlarin yanina gidiyorum, onlari izlemekten haz aliyorum” ifadelerini kullandi.

Rahvan atlari sanat sergileyen atlar olarak tarif eden Mete Ergin, “Her at dört nala kosabilir ama her at rahvan kosamaz. Bu irktan gelen bir durumdur. Dört nala kosan ata binip kilometrelerce gidersiniz ama yorulursunuz, sizi sallar. Bir eski model bir araba ile dünya turuna çikmak var, bir de lüks bir araçla fark ayni böyledir. Atlarin lüks otomobili rahvanlardir” seklinde konustu.

Ergin, Türk dünyasinda kullanilan atlarin rahvan atlari oldugunu da sözlerine ekledi.
Kaynak: İHA