Lezzet Kenti Adana'ya Lezzet Istasyonu

Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, Adana’nin önemli tarihi yapilarindan olan eski istasyonunun restore edilip yilsonunda “Lezzet Istasyonu” olarak hizmet vermeye baslayacagini ve yemekli vagon nostaljisinin de yasatilacagini söyledi.

Lezzet Kenti Adana'ya Lezzet Istasyonu
1883 yilinda Adana’da üretilen pamugun Ingiltere’ye nakledilmesi amaciyla insa edilen ve yeni gar binasinin açildigi 1923 yilina kadar hizmet veren; Seyhan Belediyesi tarafindan kamulastirilarak restorasyonuna baslanan eski istasyon binasindaki çalismalar araliksiz sürüyor.Restorasyon çalismalarini inceleyen Seyhan Belediye Baskani Akif Kemal Akay, eski istasyonun Adana tarihinde iz birakan yapilarindan biri oldugunu vurguladi.

Baskan Akay, “Yeni gar binasinin hizmete girmesinin ardindan bir süre atil halde kalan, yakin zamanda da bir özel egitim kurumuna ev sahipligi yapan eski istasyonu ‘Lezzet Istasyon’ olarak yeniden kent yasamina kazandirmak için kamulastirip, restorasyonuna basladik” diye konustu.



Adana’nin essiz lezzetleri tanitilacak

Adana’nin essiz lezzetlere sahip bir kent oldugunun altini çizen Baskan Akay, tarihi binanin bir gastronomi merkezi olarak hizmet verecegine deginerek," Burada yöresel ve kültürel yiyeceklerimizin tanitimini yapacagiz. Ayrica bunlari yapacak kisilerin egitimi için de tarihi binamizi, ek bir egitim tesisiyle tamamlayacagiz. Bu egitim tesisinin lokantasi, atölyeleri ve mutfagi olacak” seklinde konustu.

Yemekli vagon nostaljisinin de ayni alanda yasatilacagini vurgulayan Akay, “Burada vagonlarimiz da var ve gar lokantalarinin nostaljisini de konuklarimiza yasatacagiz. Yilsonuna kadar Adana bir ‘Lezzet Istasyonu’na, gastronomi merkezine kavusmus olacak” dedi.

Kaynak: İHA