Kars'ta Gelecek Var Projesi Hayata Geçiriliyor

Gençlik ve Spor Bakanligi destegiyle INGEV tarafindan hayata geçirilen “Kars’ta Gelecek Var” Projesi ile gençlere is imkani doguyor.

Proje çerçevesinde Kars ve özellikle kirsal bölgelerde ikamet eden gençlerin yüksek katma degerli süt ürünleri üretimi ve gida girisimciligi egitimleri yani sira bu egitimleri tamamlayan ve is planlari basarili olarak degerlendirilen gençlere ayni hibelerin verilmesiyle geçim kaynaklarina ulasmalari hedefleniyor.

Projeye Kars’ta ikamet eden 18-35 yas arasi Türkiye Cumhuriyeti vatandaslari basvurabilir. Proje çerçevesinde katma degerli süt ürünleri üretmeye yönelik 3 ayri baslikta toplam 90 yararlaniciya egitimler verilecek.

“Temel Peynircilik”, “Gravyer Ustaligi”, “Peynir Olgunlastirma Yöntemleri” egitimleri 10 Temmuz-3 Agustos 2023 tarihlerinde gerçeklestirilecek. Egitimlerin teorik kisimlari Kars Gençlik Merkezi’nde, uygulamaya yönelik kisimlari ise özel sektöre ait mandiralarda yapilacak.

Gida girisimciligi egitimleri Kars Gençlik Merkezi’nde yüz yüze gerçeklestirilecek. Temmuz’un 3’üncü haftasi baslayacak egitimler Agustos ayinda tamamlanacak. Toplam 3 ayri sinifta gerçeklestirilecek egitimler için basvurular Temmuz ayinda açiklanacak ve www.karstagelecekvar.org adresinden basvurular alinacak. Katma degerli süt ürünleri egitimine katilan adaylar ek olarak gida girisimciligi egitimine de basvuru yapabilirler. Ancak gida girisimciligi egitimine basvuru yapmak için katma degerli süt ürünleri egitimine katilma sarti aranmamaktadir.

Katma degerli süt ürünleri ve gida girisimciligi egitimlerinin tamamlanmasindan sonra bu egitimlerden en az birine katilim göstermis yararlanicilardan Eylül 2023 içerisinde kendilerine iletilecek sablonda is fikirlerini hazirlamalari istenecek. Is fikrini eksiksiz olarak belirtilecek tarihe kadar doldurarak ileten yararlanicilar arasinda 15 tanesi, uzmanlardan olusacak bir komite tarafindan yapilacak inceleme sonucunda 65 bin liraya kadar ayni hibe destegi ile ödüllendirilecek.

Öte yandan Kars merkeze uzak bölgelerde ikamet eden ya da Gençlik Merkezi’ne ulasim ihtiyaci olabilecek yararlanicilar için egitime kabul edilmeleri durumda egitim günlerinde ulasim ve konaklama imkani sunulacak. Yararlanicilarin egitime kabullerinin ardindan kendileriyle iletisime geçilerek süreç yürütülecek.
Kaynak: İHA