Karaleylekler Kanliçay'i Mesken Tuttu

Çok arastirilan kus türlerinden olan ve nadir gözlemlenebilen karaleylekler, Denizli’nin Çameli ilçesinde bulunan Kanliçay deresini mesken tuttu.

Karaleylekler Kanliçay'i Mesken Tuttu


Çok arastirilan kus türlerinden olan ve dogada farkli ülkelerde görülebilen karaleylekler, Çameli ilçesi Kirazliyayla Mahallesi’nden geçen ve Dalaman Çayinin bir kolu olan Kanliçay deresinde görüldü.

Dogada nadir gözlemlenebilen kusu fark eden dogaseverler, dere kenarinda beslenen karaleylekleri fotograflamaya çalisti.

Karaleyleklerin geçen yil da ayni bölgeye geldigini hatirlatan Ayse Bakirtas, “Dogada nadir gözlemlenen karaleylekler, bu yil daha kalabalik bir sekilde Kanliçay’a gelmis. Göçmen kus türleri arasinda yer alan karaleylekler, düsünülenin aksine nesli tükenmekte olan türler arasinda yer almiyor. Diger leylek türlerine göre nadir görülmelerinin nedeni ise ürkek ve tedbirli olmalari” dedi.



1 haftadir karaleylekleri takip ettigi ifadeden Bakirtas, “Avcilarin onlari vurmasindan endise ediyorum. Bu yüzden her gün bulundugu bölgeyi kontrole gidiyorum. Çamelili insanimizin da bölgemizin göç yolundaki göçmen kuslar için önemli bir durak oldugunu bilmesini isterim. Dogayi ne kadar koruyabilirsek o denli ekosisteme katki yapmis oluruz” diye konustu.

Kaynak: İHA