Ilk Kez Geldigi Sehrin Sokaklarini Gezerken Sulu Boya Ile Resmediyor

Eskisehir’de üniversite kazanan 19 yasindaki Cengiz Ferhat Alioglu, tanimak için sokaklarini gezdigi sehirde sulu boya teknigiyle manzara resimleri çiziyor.

Ilk Kez Geldigi Sehrin Sokaklarini Gezerken Sulu Boya Ile Resmediyor
Eskisehir Anadolu Üniversitesi’nde ögrenim görmeye hak kazanan 19 yasindaki Cengiz Ferhat Alioglu, kenti gezerken, begendigi yerlerin resimlerini çizmeyi ihmal etmiyor. Yaninda tasidigi ekipmanlarla sulu boya teknigi kullanarak manzara resimleri çizen Alioglu, çevreden geçen vatandaslarin dikkatini çekiyor. Alioglu, Eskisehir’e kisa bir süre önce geldigini belirtirken, sehri gezdigini, gezerken de manzara resimleri çizdigini söyledi.

Eskisehir’de gezilecek çok fazla yer oldugunu belirten Alioglu, “Belki yaz sonunda, üniversitenin girisinde bir sergi açabilirim” dedi.

“Beni yaz boyunca her gün sokaklarda resim yaparken görebilirsiniz”

Sulu boya resmi yapmayi çok sevdigini belirten Cengiz Ferhat Alioglu, sokaklarda manzara resmi çizmeye Amerikali bir ressama özenerek basladigini söyledi.

Yaz boyunca Eskisehir sokaklarini gezerek resim çizmeye devam edecegini dile getiren Alioglu, “ Amerika’da James Giorni diye bir ressam var, ondan özendim. Kendisi birçok sirkette çalismis bir ressam ve ben onu çok seviyorum. Onun da resim yapmak için bir düzenegi var, biraz ondan kopya çektim ve onun düzeneginden yaptim. Babam da sag olsun çok yardimci oldu. Beni yaz boyunca her gün sokaklarda resim yaparken görebilirsiniz. Yaz sonunda okulda, üniversitenin girisinde ufak bir sergi yapabilirim. Istege göre satisa da çikabilir ama simdilik sadece çiziyorum. Eskisehir’in genelini çizecegim, masal satosu varmis henüz orayi görmedim, orayi da çizmek istiyorum. Zaten her yeri çizmeyi planliyorum, buralar güzel yerler ve gezmesi daha kolay diye merkezi yerlerden basladim. Bildigim yerlerde yaptigim resimlerle pratik yaparim diye düsünüyorum” dedi.

Kaynak: İHA