Enkazin Ortasinda Dikkat Çeken Koltuk Takimi

Depremin vurdugu Hatay’in Antakya ilçesinde duvarlari yikilan 2 katli kerpiç evin üst katinda bulunan koltuk takimi dikkat çekti.

Enkazin Ortasinda Dikkat Çeken Koltuk Takimi
6 Subat tarihinde meydana gelen Kahramanmaras merkezli depremlerde 11 il içinde en büyük yikim Hatay’da meydana geldi. Enkaz kaldirma ve konteyner kent kurulumlarinin devam ettigi kentte, bazi vatandaslar hayatlarini evlerinin saglam bölümlerinde sürdürmeye devam ediyor. Antakya ilçesi, Kuyulu Mahallesi Örgü Caddesi üzerinde Bahar Yetisen’e ait 2 katli kerpiç ev de depremde harabe hale geldi. Yetisen’in harabe hale gelen evindeki koltuk takimi dikkat çekti.

Yikilan kerpiç evin tarihi bir yapi oldugunu dile getiren Mahmut Kart, “Evin bir mutfak bölümü yikilmadi, odanin birisi harabe olmadi. Evin geri kalani yikildi. Yikilan bina tarihi bir bina ve yaklasik 300 yillikti. Geriye masa ve sandalye gibi birkaç esya kaldi onlar da görülüyor. Kalmasa da olurdu” ifadelerini kullandi.

Ev sahibi Bahar Yetisen ise evinden geriye kalan 1 odada yasamini sürdürmeye çalistigini ifade ederek, “Ben burada yasiyorum. Gördügünüz gibi oldugu gibi her sey ortada. Evsiz kaldik. Burada komsularimla beraber kaliyorum. Depremden önce bir yasam alanim vardi sükür ama depremden sonra da gördügünüz gibi her sey. Evden deprem aninda nasil çiktigimizi rabbim bilir, odanin içinden bahçeye firlayarak gittik. Yan bina evimizin üzerine yikilinca yatak odasinin ortasina çati kirilabilecek sekilde düstü. Sonraki depremlerde de bu hale geldi. Bahçede ayakta kalan bir oda var ve yasam alanim orayi yaptim. Devlet yardimi alan biri de degilim bakalim depremden sonra hayat nasil olacak” seklinde konustu.

Depremle birlikte hayatlarin yarim kaldigini belirten vatandaslardan Ramazan Hançer de, "Çok kisinin hayati yarim kaldi. Arkada gördügünüz gibi ortada her sey. Arkadaki evi ve salon takimini gördügümde de moralim bozuldu" dedi.

Kaynak: İHA